ΕΚΠΑ: Εκδήλωση για τη συμμετοχή της των γυναικών στην επιστήμη την Παρασκευή
Εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκες και Κορίτσια στην Επιστήμη» από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή την 11η Φεβρουαρίου, Διεθνή Ημέρα  
για τη Συμμετοχή των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη
, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και Κορίτσια στην Επιστήμη»

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά εδώ την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 18.00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο. 
  • Χαιρετισμοί από: την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα, tη Μαίρη Λεοντσίνη,  αναπληρώτρια καθηγήτρια,  Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, και Πρόεδρο της ΕΙΦ του Ε.Κ.Π.Α.  
  • Επίδοση τιμητικών διακρίσεων στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες στο διαγωνισμό για το λογότυπο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ε.Κ.Π.Α., στον οποίο διακρίθηκε η κυρία Γεωργία-Λαμπρινή Μαρδίκη, φοιτήτρια του Τμήματος Ιατρικής , Σχολή Επιστημών Υγείας του Ε.Κ.Π.Α. 

Ομιλίες από: 

• την Άννα Χρονάκη, καθηγήτρια Μαθηματικής Εκπαίδευσης και Aνοιχτών Τεχνολογιών Μάθησης, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο: «Αφαιρώντας το “θηλυκό” στην καρδιά των επιστημών: φεμινιστικές επιστημολογίες και μαθηματική σκέψη στην εκπαίδευση» 

• την καθηγήτρια Μαρία Ρεντετζή, Faculty of Humanities, Social Sciences, and Theology, κάτοχο της έδρας Chair of Science, Technology and Gender Studies, Friedrich-Alexander Universität,  Erlangen-Nürnberg, με τίτλο: «Μαθαίνοντας από το παρελθόν, παλεύοντας για το παρόν: το φύλο στην επιστήμη και τεχνολογία» 

• τους Βαγγέλη Καραμανωλάκη, αναπλ. καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, και Πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου του Ε.Κ.Π.Α., και  Χάιδω Μπάρκουλα, ΕΔΙΠ, Υπεύθυνη Αρχειακών Συλλογών Ιστορικού Αρχείου  Ε.Κ.Π.Α., με τίτλο: «Η Αγγελική Παναγιωτάτου (1878 - 1954) και η μοναχική διαδρομή της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα