Thumbnail
Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν έχει λειτουργήσει από την αρχή της χρονιάς λόγω της ύπαρξης κενών σε εκπαιδευτικούς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σαρωνίδας, έφερε σε γνώση μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των μαθητών, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Καρακάσης Ανδρέας στο alfavita.gr, στο Δημοτικό Σχολείο Σαρωνίδας φοιτούν 100 μαθητές εκ των οποίων οι 35 έχουν εγγραφεί στο ολοήμερο πρόγραμμα, δηλαδή μέχρι τις 15:00, καθώς οι γονείς τους δεν μπορούν να τους παραλάβουν νωρίτερα λόγω δουλειας. 

Ωστόσο, το ολοήμερο δεν έχει λειτουργήσει από την αρχή της χρονιάς, επί τρεις ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη του σχολείου, δηλαδή, λόγω της ύπαρξης κενών σε δύο εκπαιδευτικούς.

«Συγκεκριμένα το ολοήμερο πρόγραμμα δεν λειτουργεί και όλοι οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο στις 13:15. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, και μέχρι οι εργαζόμενοι γονείς τους να επιστρέψουν από την εργασία τους:

- 35 παιδιά να βρίσκονται στο σπίτι με τους ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία αυτών εν μέσω πανδημίας της Covid19

- 35 παιδιά να βρίσκονται σε σάλες καταστημάτων και κομμωτηρίων, αποθήκες φαρμακείων, κουζίνες εστιατορίων και γενικά σε όλους τους χώρους εργασίας των γονέων.

- 35 παιδιά να βρίσκονται σε φιλικά σπίτια συμμαθητών και φίλων μέχρι οι γονείς να επιστρέψουν από την εργασία τους.

- 35 παιδιά να βρίσκονται με επί πληρωμή φύλαξη με αποτέλεσμα την σημαντική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του νοικοκυριού» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων.

Οι γονείς του σχολείου τονίζουν ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το εν λόγω σχολείο αλλά και πολλά σχολεία του δήμου Σαρωνίδας και της Περιφέρειας της Ανατολικής Αττικής.

«Ζούμε σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα και επιθυμούμε η Πολιτεία να μας συμπεριφέρεται ανάλογα και όχι σαν να ζούμε σε μία Βαλκανική χώρα άλλων εποχών» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Καρακάσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Δυσπρόσιτα σχολεία (νέο ΦΕΚ): Νέα λίστα με κατηγορίες μορίων – Τι αλλάζει για τους εκπαιδευτικούς
Δυσπρόσιτα σχολεία: Πώς μοριοδοτούνται μόνιμοι και αναπληρωτές - Δείτε εδώ το ΦΕΚ με τα δυσπρόσιτα σχολεία
Δυσπρόσιτα σχολεία (νέο ΦΕΚ): Νέα λίστα με κατηγορίες μορίων – Τι αλλάζει για τους εκπαιδευτικούς
goneis mathites sxoleio
Εγγραφές στην Α’ Δημοτικού 2026-2027: Τι να ετοιμάσουν οι γονείς, τι να προσέξουν, πώς γίνεται βήμα-βήμα
Μικρό “γονεϊκό” checklist για να μη τρέχετε τελευταία στιγμή - Ποια παιδιά γράφονται στην Α’ Δημοτικού - Η διαδικασία βήμα-βήμα (χωρίς άγχος)
Εγγραφές στην Α’ Δημοτικού 2026-2027: Τι να ετοιμάσουν οι γονείς, τι να προσέξουν, πώς γίνεται βήμα-βήμα
Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Αυτές είναι οι προκλήσεις και αυτοί οι στόχοι μας για την εκπαίδευση το αμέσως επόμενο ιάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: Η δημογραφική αλλαγή, ο ανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού χάρτη και η μεταρρύθμιση της σχολικής διακυβέρνησης με περισσότερη αυτονομία...
Σοφία Ζαχαράκη: Αυτές είναι οι προκλήσεις και αυτοί οι στόχοι μας για την εκπαίδευση το αμέσως επόμενο ιάστημα