Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η πιστοποίηση των εργασιακών συμβούλων διενεργείται μέσω ειδικής διαδικασίας που καθορίζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία καθορίζονται τα ειδικότερα προσόντα που απαιτείται να διαθέτουν οι εργασιακοί σύμβουλοι του Ο.Α.Ε.Δ. για να παρέχουν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του άρθρου 64 του ν. 4837/2021 (Α’ 178) και τη διαδικασία πιστοποίησή τους

Απαιτούμενα Προσόντα

1. Οι ομαδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, στηρίζονται σε σύγχρονες αρχές της επαγγελματικής συμβουλευτικής και αφορούν ενδεικτικά: α) στη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού (ΕΠ) β) στη συμβουλευτική τεχνικών αναζήτησης εργασίας (ΤΑΕ) και γ) στη συμβουλευτική ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών (ΣΑΕΠ). Οι ομαδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες μπορούν να εμπλουτίζονται και να εξειδικεύονται σύμφωνα με τις νέες διαπιστωμένες ανάγκες των αναζητούντων εργασία, καθώς επίσης και με τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εργασίας.

2. Για την παροχή των ομαδικών συμβουλευτικών υπηρεσιών της παρ. 1 της παρούσας, οι υποψήφιοι προς πιστοποίηση εργασιακοί σύμβουλοι διαθέτουν σωρευτικά τα κάτωθι προσόντα: α) Είναι κάτοχοι οποιουδήποτε τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να έχει αναγνωριστεί ως ισότιμος προς τα απονεμόμενα από τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με απόφαση Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. β) Έχουν ολοκληρώσει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης που διενεργήθηκε από τον ΟΑΕΔ ή σε συνεργασία του Ο.Α.Ε.Δ. με άλλους φορείς, διάρκειας τουλάχιστον εκατό (100) ωρών, σε αντικείμενο που αφορά στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΕΠ) ή στις Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας (ΤΑΕ) ή στη Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών (ΣΑΕΠ) ή σε άλλο συναφές αντικείμενο. γ) Έχουν εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους ως Εργασιακοί Σύμβουλοι σε Κέντρο Προώθησης στην Απασχόληση (Κ.Π.Α. 2) του Ο.Α.Ε.Δ. ή στην παροχή ομαδικών συμβουλευτικών του Ο.Α.Ε.Δ., σε μία από τις τρεις υπηρεσίες, ήτοι στη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού (ΕΠ) ή στη συμβουλευτική τεχνικών αναζήτησης εργασίας (ΤΑΕ) ή στη συμβουλευτική ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών (ΣΑΕΠ).

3. Οι υποψήφιοι προς πιστοποίηση εργασιακοί σύμβουλοι, δεν απαιτείται να διαθέτουν τα προσόντα των περ. β’ και γ’ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου στις περιπτώσεις που: α) είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας/επαγγελματικό προσανατολισμό ή σε άλλη επιστήμη με εξειδίκευση στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας/επαγγελματικό προσανατολισμό, ή β) είναι κάτοχοι οποιουδήποτε τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και διδακτορικού στο πεδίο της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας/επαγγελματικού προσανατολισμού ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη συμβουλευτική σταδιοδρομία/επαγγελματικό προσανατολισμό, ή γ) είναι κάτοχοι πτυχίου/πιστοποιητικού, ή οιουδήποτε τίτλου έχει χορηγηθεί από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή και Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. του προγράμματος ειδίκευσης στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ).

Διαδικασία Πιστοποίησης

Η πιστοποίηση των εργασιακών συμβούλων διενεργείται μέσω ειδικής διαδικασίας που καθορίζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ο οποίος για τον σχεδιασμό της δύναται να συνεργάζεται με τις αρμόδιες οργανικές μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ.

Δείτε το ΦΕΚ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Ελπίς - Μαρτυρία: Άρχισα να έχω σπασμούς από το κρύο

Οικονόμου: Μπορεί να επεκταθεί η αργία και την Τετάρτη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Βόρεια Ελλάδα: Πολικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές- Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία
Κάτω από τους -15 βαθμούς ο υδράργυρος σε περιοχές των Σερρών, της Φλώρινας και της Δράμας
Βόρεια Ελλάδα: Πολικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές- Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία