Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
psifiakes-dexiotites
Γιατί η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στους ανθρώπους της τελευταία;
Διευκρινίσεις από το ΙΕΠ για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Χρήσιμες επισημάνσεις-διευκρινίσεις του ΙΕΠ για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που έγιναν σε ενημέρωση Σ.Ε.Ε από το ΙΕΠ

1. Κάθε τάξη διατηρεί φάκελο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων – όπου αναφέρεται ποια προγράμματα υλοποιήθηκαν – ώστε οι εκπαιδευτικοί που την αναλαμβάνουν, να γνωρίζουν ποια προγράμματα δεξιοτήτων έχουνε υλοποιήσει οι μαθητές τα προηγούμενα χρόνια.

2. Οι εκπαιδευτικοί διατηρούν τον φάκελο μαθητή (portfolio), στον οποίο βρίσκονται τα τεκμήρια που σχετίζονται με την περιγραφική αξιολόγηση του μαθητή, η οποία γίνεται κάθε σχολικό τρίμηνο (Δημοτικό Σχολείο). Η αξιολόγηση του ίδιου του προγράμματος γίνεται στο τέλος του κάθε θεματικού κύκλου και είναι διαμορφωτική ώστε να βελτιώνουμε την υλοποίησή του προγράμματος στην εξέλιξή του.

3. Στον φάκελο (portfolio) του μαθητή, ο εκπαιδευτικός – και οι μαθητές/τριες – επιλέγουν τα τεκμήρια που θα συμπεριληφθούν για τη συμπλήρωσή του.

4. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν υποχρέωση να αναρτήσουν κάπου το υλικό τους αλλά μπορούν, κατόπιν συνεννοήσεως με το Σύλλογο Διδασκόντων, να αναρτούν ότι επιθυμούν στην ιστοσελίδα του σχολείου.

5. Οι ημερομηνίες που σχετίζονται με το πέρας κάθε Θεματικού Κύκλου μπορούν να αλλάξουν, δηλαδή είναι δυνατό να παραταθεί η διάρκεια του ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. 

6. Τα εργαστήρια δεξιοτήτων και οι στόχοι τους συνδέονται με τις υποενότητες του θέματος μας για κάθε Θεματικό Άξονα.

7. Στη Βιβλιοθήκη του ΙΕΠ υπάρχουν πολλά πλήρη προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν όπως αναφέρονται ή και με μικρές τροποποιήσεις – προσαρμογές για την κάθε τάξη/τμήμα μας.

8. Δεν υλοποιούμε το ίδιο πρόγραμμα κάθε χρόνο και οι μαθητές/τριες πρέπει να εξασφαλίζουμε ότι θα περνούν από όλες τις θεματικές (4), για το λόγο αυτό, συμβουλευόμαστε τον φάκελο Προγράμματος Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της τάξης-τμήματος ώστε να γνωρίζουμε τι υλοποιήθηκε τα προηγούμενα σχολικά έτη και να σσχεδιάζουμε-προγραμματίζουμε, ανάλογα.

9. Όσον αφορά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που αφορούν τη σεξουαλική αγωγή, η κατεύθυνσή μας πρέπει να είναι συμπεριληπτική και οι θεματικές μας μπορεί να είναι ενδεικτικά: οι σχέσεις των δύο φύλων, ο σεβασμός του άλλου, τα στερεότυπα και μπορούν να συμπεριλαμβάνουν έρευνα, συνεντεύξεις, παιχνίδια ρόλων κλπ
 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός στο Μαρούσι

Μαρουσάκης-χιόνια: «Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας»

Καμία υποχρεωτικότητα για τη τηλεκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

attiki odos kakokairia
Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος στην Αττική Οδό
Επίθεση στην εταιρία διαχείρισης της Αττικής Οδού εξαπέλυσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι θα αναζητηθούν ευθύνες - «Αν λειτουργούσε σωστά δεν...
Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος στην Αττική Οδό