pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Αναπληρωτές: Μια αναπληρώτρια βιολόγος διηγείται την απίστευτη περιπέτεια της αυθαίρετης ακύρωσης της τοποθέτησής της και της προφορικής οδηγίας να πάει να αναλάβει σε άλλο σχολείο, την ώρα που οδηγούσε από τη Λάρισα προς την Εύβοια...

Τις μεθοδεύσεις που ακολουθούν ορισμένα στελέχη της εκπαίδευσης σε βάρος νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, αλλά και τις συνθήκες αδιαφάνειας που επικρατούν στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, αποκαλύπτει σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε προς το alfavita.gr η αναπληρώτρια βιολόγος κ. Ευανθία Καραγιάννη.

Όπως καταγγέλλει η εκπαιδευτικός, χθες και ενώ η ίδια  είχε ξεκινήσει από τη Λάρισα και βρισκόταν  καθοδόν 20 χιλ πριν το Βασιλικό Ευβοίας για να αναλάβει υπηρεσία, της τηλεφώνησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας για να την ενημερώσει ότι ...ακυρώνει αυθαίρετα και απροκάλυπτα την τοποθέτηση της, προτρέποντάς την να κατευθυνθεί προς τα Βόρεια και να αναλάβει υπηρεσία σε ομάδα σχολείων της τρίτης επιλογής της, ή να εκπαραθυρώσει το συνάδελφο που ανέλαβε υπηρεσία σε σχολεία της δεύτερης επιλογής της!

Αργότερα η καταγγέλλουσα κατάλαβε ότι θέση τοποθέτησης της δόθηκε πριν καν ενημερωθώ σε αναπληρώτρια χημικό της οποίας έγινε ανάκληση τοποθέτησης από το γυμνάσιο Κριεζών ( Β' Ευβοίας)

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει τον τρόπο που το κράτος και ορισμένα στελέχη της εκπαίδευσης μεταχειρίζονται σα να είναι βαλίτσες τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που τους προκαλούν...

Όλη η επιστολή

Το "Βασιλικό" και "Γυμνό" μένος της εκπαίδευσης σε μια αδιόριστη βιολόγο

Διαμαρτύρομαι έντονα για την αυθαίρετη και απαράδεκτη ενέργεια του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Κωνσταντίνου Δούνα εις βάρος μου. 

Σύμφωνα με τα συνημμένα παραπάνω μηνύματα του Υπουργείου Παιδείας τοποθετήθηκα με τη γ φάση προσλήψεων αναπληρωτών στην Α' Ευβοίας και συγκεκριμένα να διδάξω 13 ώρες βιολογίας στο γυμνάσιο Βασιλικού Ευβοίας και 10 ώρες στο γυμνάσιο Γυμνού Ευβοίας.

screenshot_20211102-102055_messages.jpg

Ήταν η πρώτη μου επιλογή στην αίτηση προτίμησης και ήμουν η πρώτη στον πίνακα κατάταξης ΑΣΕΠ μεταξύ των 3 βιολόγων που θα προλαμβάνονταν στην Α' Ευβοίας. Περί τις 11:00 π.μ. 1 Νοέμβριου 2021 έχοντας ξεκινήσει από τη Λάρισα και ενώ βρισκόμουν καθοδόν 20 χιλ πριν το Βασιλικό για να αναλάβω υπηρεσία, μου τηλεφώνησε ο εν λόγω κύριος για να με ενημερώσει ότι ακυρώνει αυθαίρετα και απροκάλυπτα την τοποθέτηση μου προτρέποντας με να κατευθυνθώ προς τα Βόρεια και να αναλάβω υπηρεσία σε ομάδα σχολείων της τρίτης επιλογής μου ή να εκπαραθυρώσω το συνάδελφο που ανέλαβε υπηρεσία σε σχολεία της δεύτερης επιλογής μου. Συγκεκριμένα μου συνέστησε χωρίς να είναι η αρμοδιότητα μου, να επικοινωνήσω εγώ η ίδια με τον συνάδελφο τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά. Κατόπιν επίσκεψης μου στη Δευτεροβάθμια  Χαλκίδας ο κ. Δούνας ήταν ανένδοτος και κάθετος στο ενδεχόμενο να τηρηθεί η νομιμότητα λέγοντας μου ότι τη θέση μου στα γυμνάσια Βασιλικού και Γυμνού δόθηκε σε άλλη συνάδελφο. 

Εκ των υστέρων διαπίστωσα μέσω ηλεκτρονικής ανακοίνωσης της Δευτεροβάθμιας Ευβοίας στην οποία ήταν εμφανής η ώρα ανάρτησης, ότι η θέση τοποθέτησης μου δόθηκε πριν καν ενημερωθώ σε αναπληρώτρια χημικό της οποίας έκανε ανάκληση τοποθέτησης από το γυμνάσιο Κριεζών ( Β' Ευβοίας). Σας παραθέτω συνημμένο το αρχείο τοποθέτησης της συναδέλφου με αριθμό πρακτικού. Μια μέρα μετά η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει διαγραφεί αδιευκρίνιστα και αντικαταστάθηκε με άλλη ανακοίνωση τοποθετήσεων με μεταγενέστερη ώρα. Στην περίπτωση που η συνάδελφος τοποθετήθηκε κατόπιν αίτησης βελτίωσης αναρωτιέμαι για ποιο λόγο εμφανίστηκε το κενό στο γυμνάσιο Βασιλικού και Γυμνού και για ποιο λόγο τοποθετήθηκα εγώ εξαρχής.  

α. Ζητώ τη δικαίωση μου ΑΜΕΣΑ

β. Αν στις 2/11/2021 λήγει η προθεσμία ανάληψης της υπηρεσίας μου, ζητώ παράταση για τη διευθέτηση του θέματος και ενημέρωση μου.

γ. Έχω ζημιωθεί ηθικά, ψυχικά και οικονομικά και ελλοχεύει ο κίνδυνος διετούς αποκλεισμού μελλοντικού διορισμού μου, χωρίς να ευθύνομαι.

Διαφορετικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση
mitsotakis erntogan
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του», διεμήνυσε ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει κτίσει 10...
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης