ειδική αγωγή σεμινάριο
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στις 18:00, στο 3ο-4ο ΔΣ Γαλατσίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «η Αθηνά» καλεί σε μη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων για ζητήματα αξιολόγησης, προκηρύσσοντας παράλληλα διευκολυντική στάση εργασίας, και ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδια για την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση.

Η ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Συλλόγου μας, που μετά τη καθολική συμμετοχή στην απεργία-αποχή που άγγιξε το 100% των σχολικών μονάδων, έδωσαν βροντερό "παρών" στην απεργία της 11ης Οκτωβρίου-με κλειστές τις περισσότερες μονάδες και ποσοστό που άγγιξε το 90%. Η συμμετοχή τους στον αγώνα είναι αντίστοιχη με την εικόνα σε όλη τη χώρα, μια συγκλονιστική εικόνα αγωνιστικής ανάτασης της μαχόμενης εκπαίδευσης και καταδίκης πολιτικής της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας, των δικαστικών διώξεων, της βίας, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Εφετείο και η διαδήλωση με παλμό και πάθος μέχρι το Σύνταγμα τόσων χιλιάδων εκπαιδευτικών, σε ένα μεγάλο ποτάμι οργής, αντίστασης και μάχης για το δημόσιο σχολείο, αποτελεί ιστορικό γεγονός. Σφραγίζει τη δυνατότητες αντεπίθεσης του εκπαιδευτικού κινήματος και όλης της κοινωνίας απέναντι στη λεηλασία των μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που πορεύτηκαν στο μαζικό και δυναμικό μπλοκ του Συλλόγου Αθηνά έδωσαν με τον παλμό, τα τραγούδια και τα συνθήματά τους υπόσχεση συνέχισης και αποφασιστικού αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση και να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του δημόσιου σχολείου.

Η κα Κεραμέως υπέστη άλλη μια βαριά ήττα και εισέπραξε την αποδοκιμασία όλων των εκπαιδευτικών που παραμένουν ενωμένοι και αποφασισμένοι στον ωραίο αγώνα για το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια. Στη συνείδηση των μάχιμων εκπαιδευτικών απονομιμοποιήθηκαν και κατέπεσαν όλα τα ψέματα, οι συκοφαντίες, οι εκβιασμοί και  οι εκφοβισμοί της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και των καθεστωτικών ΜΜΕ. Η απόφαση του Εφετείου, αναμενόμενη άλλωστε, κρίνει μεν την απεργία-αποχή ως παράνομη με αβάσιμους λόγους, αλλά όχι ως καταχρηστική. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επαναπροκηρυχθεί! Είναι απολύτως σαφές ότι για τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές, ο αγώνας συνεχίζεται. Η  αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Ενημερώνουμε όλους τους/τις συναδέλφους πως και τυπικά τουλάχιστον μέχρι και την επίδοση της δικαστικής απόφασης στην Ομοσπονδία η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ. Επίσης, παρά τα ασύστολα ψεύδη της Υπουργού Παιδείας και των υπηρεσιών της είναι απολύτως καθαρό ότι τα χρηματικά πρόστιμα που αναφέρονται στη δικαστική απόφαση αφορούν την Ομοσπονδία και όχι τους εκπαιδευτικούς. Καμιά ποινή δεν υπάρχει για κανέναν εκπαιδευτικό για την μέχρι σήμερα συμμετοχή του στην απεργία-αποχή! Τα παραπάνω σημαίνουν ότι σωστά εξηγήσαμε και κατευθύναμε τους συναδέλφους στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή,  στη μη διεξαγωγή συνεδριάσεων για την αποτίμηση και την αξιολόγηση ούτε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ-ερήμην μάλιστα του συλλόγου διδασκόντων αυτήν την εβδομάδα (11-15/10). 

Από την ανακοίνωση της ΔΟΕ, που καλεί τους Συλλόγους σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων την εβδομάδα 18-22/10 και σε ολομέλεια προέδρων το Σάββατο 23/10, ώστε να καθοριστούν τα βήματα για τη συνέχιση του αγώνα, προκύπτει η ανάγκη να παρθούν αποφάσεις από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους για τη μη διεξαγωγή των συνεδριάσεων την επόμενη εβδομάδα, που ο κλάδος θα διαβουλεύεται. Όπως όλοι γνωρίζουν, με βάση τις τυπικές προθεσμίες και την κείμενη νομοθεσία για τη σύγκληση των συνεδριάσεων, αυτές ανέρχονται σε μία - το πολύ  δύο την επόμενη εβδομάδα (18-22/10) και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παρά μόνο από 13.15-14.00.

Με βάση τα παραπάνω:

  • Ο σύλλογος Αθηνά κηρύσσει μία ώρα στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα, από τις 13.15 έως τις 14.00, δηλαδή μία ωριαία στάση για κάθε σχολείο (ή  δύο το πολύ), για να αξιοποιηθεί από τους συναδέλφους όταν χρειαστεί, ώστε να μην διεξαχθούν συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα. Mε το παρόν ενημερώνουμε και την Α' Διεύθυνση για την απόφαση αυτή.
  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμιά συνεδρίαση σχετικά με την αξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα, αξιοποιώντας τη μία (ή δύο το πολύ) ωριαίες στάσεις εργασίας.
  • Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους/ες αλλά και όλους τους συναδέλφους των σχολικών μονάδων σε ενιαία και συλλογική στάση, ώστε να μη διεξαχθούν συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, μέχρι ο κλάδος να αποφασίσει  συντεταγμένα τα επόμενα βήματά του για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα ή αιφνιδιασμό για την υλοποίηση της αξιολόγησης στις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας. Σε κάθε τέτοια περίπτωση να ενημερώνεται άμεσα ο Σύλλογος.

Σε σχέση με τη συνέχιση του αγώνα, ως σύλλογος Αθηνά:

  • Καλούμε τη ΔΟΕ και τις Ομοσπονδίες σε επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση.
  • Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές, τα μέσα και τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, μέχρι τη νίκη. Με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες, απεργιακή σύγκρουση ενάντια στην αξιολόγηση, την αντιεκπαιδευτική πολιτική και το νόμο Χατζηδάκη, σε συντονισμό με όλα τα εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους γονείς.
  • Προχωράμε παραπέρα την καμπάνια ενημέρωσης και συμπόρευσης με τους γονείς και το γονεϊκό κίνημα με οργανωμένη διακίνηση των επιστολών της ΔΟΕ και των σωματείων, δια ζώσης ή διαδικτυακές ενημερώσεις - εκδηλώσεις με τους γονείς όλων των σχολικών μονάδων του συλλόγου μας.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18/10, στις 6.00 μμ, στο 3ο-4ο ΔΣ Γαλατσίου,  ώστε να καθοριστούν  συλλογικά οι αποφάσεις-θέσεις του Συλλόγου  για τη συνέχιση του αγώνα που θα κατατεθούν στην Ολομέλεια Προέδρων του κλάδου, το Σάββατο 23/10.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 19/10, στις 7μμ, ώστε να υλοποιήσουμε συντονισμένα τη συλλογική στάση μας στις σχολικές μονάδες του Συλλόγου.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας
Πλέον δεν χρειάζεται να περιμένετε σε ουρές για να καταθέσετε δικαιολογητικά για αποζημίωση για γυαλιά οράσεως και οπτικά. Η διαδικασία γίνεται...
ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας