pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
kerameos
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
ΠΟΣΥΠ: "Πολιτικός αυταρχισμός από την Υπουργό Παιδείας"

Νέα αναταραχή προκάλεσε η κ.Νίκη Κεραμέως, αυτή τη φορά στους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τον τρόπο αλλά και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών  για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και στα Π.Υ.Σ.ΔΙ.Π. των δεκατριών Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η κ.Κεραμέως υπέγραψε μια απόφαση (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ) με την οποία όριζε την 27-10-2021, ημέρα Τετάρτη, ως ημερομηνία εκλογής στο ΚΥΣΔΙΠ, και τόνιζε ότι η διαδικασία θα γίνει  ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ», ενώ η ήδη διενεργηθείσα ψηφοφορία δι’ αλληλογραφίας ακυρώνεται.

Την επόμενη ημέρα όμως (28/9), η κ.Κεραμέως υπέγραψε νέα απόφαση με ...άλλες ημερομηνίες εκλογών! (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ) Η νέα απόφαση αναφέρει: 

Α. Προκηρύσσουμε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 ως ημερομηνία εκλογής για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλων των οικείων υπηρεσιών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Β. Προκηρύσσουμε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 ως ημερομηνία εκλογής για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλων των οικείων υπηρεσιών που υπάγονται στην αρμοδιότητα των οικείων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Διοικητικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.ΔΙ.Π.) των δεκατριών Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αμφότερες οι εκλογικές διαδικασίες θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ». Η διενεργηθείσα ψηφοφορία δι’ αλληλογραφίας ακυρώνεται.

Καμία εξήγηση δεν δόθηκε για το θέμα.

Αγανάκτηση στην ΠΟΣΥΠ

Στο μεταξύ, εκτός από το μπέρδεμα με τις ημερομηνίες, η απόφαση για ηλεκτρονική κάλπη και ακύρωση των εκλογών με αλληλογραφία, προκάλεσε αγανάκτηση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου (ΠΟΣΥΠ) η οποία με σημερινή της ανακοίνωση κατηγορεί για αλαζονεία και αυταρχισμό, την κ.Κεραμέως. Η ανακοίνωση:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Υπουργός κ. Κεραμέως σε μία επίδειξη πολιτικής αλαζονείας, με απόφασή της ακύρωσε την ήδη διεξαχθείσα δι’ αλληλογραφίας ψηφοφορία για το Κεντρικό μας Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΙΠ) και για τα 13 Περιφερειακά μας Συμβούλια (ΠΥΣΔΙΠ), εντέλλοντας την Υπηρεσία για καθολική ηλεκτρονική ψηφοφορία, όταν η ίδια η εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1301/οικ.7022/20-04-2021 για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, δίνει το δικαίωμα ακύρωσης της ήδη διενεργηθείσας ψηφοφορίας δια αλληλογραφίας, στο αρμόδιο όργανο, μόνον κατ’ εξαίρεση.

Η πρωτοφανής επίδειξη πολιτικού τακτικισμού γίνεται σε μία περίοδο με ανοιχτές όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Η κ. Κεραμέως παρεμβαίνει ωμά σε μία εκλογική διαδικασία η οποία έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ και την ακυρώνει, όταν το κομμάτι της που εκκρεμεί, δηλαδή η διά ζώσης ψηφοφορία, πληροί όλες τις προβλέψεις και όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία (κάθε κάλπη θα είχε από 40 έως 140 ψηφίσαντες), όπως αυτά προβλέπονται στις σχετικές Κ.Υ.Α.

Είναι φανερό ότι η πρωτοβουλία της αυτή δεν αποσκοπεί στην προστασία των υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους από την εξάπλωση του κορωνοιού. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν επί 1,5 χρόνο περίπου αδιαφορεί για την προστασία, την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας.

Επίσης είναι φανερό ότι αποβλέπει μονοσήμαντα προς την δική της, και όπως αυτή την αντιλαμβάνεται και την υλοποιεί εδώ και ένα χρόνο, επίδειξη πολιτικής δύναμης δια της επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ως το επιστέγασμα της ασκούμενης πολιτικής της στο χώρο του Υπουργείου, και σε κάθε κατηγορία και κλάδο εργαζομένων του, ενάντια σε δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες που καμία κυβέρνηση και κανένας Υπουργός δεν τόλμησε να περιορίσει και να καταστείλει.

Ακόμη και με την σημερινή της εντολή, την τελευταία μέρα της εκπνοής των προθεσμιών για τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιήσει η διοίκηση, ώστε η ψηφοφορία να διεξαχθεί για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειακών μας Υπηρεσιών στις 29 Οκτωβρίου 2021, τελευταία εργάσιμη ημέρα της θητείας των αιρετών μας εκπροσώπων, καταδεικνύει την αδιαφορία της για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες.

Όπως φανερώνει την αδιαφορία της και υποτιμά ως εργαζόμενους αλλά και ως πολίτες όλους αυτούς του συναδέλφους μας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας περίμεναν στις πολύωρες ουρές έξω από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας και με προσωπικά τους έξοδα εκτέλεσαν το υπηρεσιακό τους καθήκον ψηφίζοντας δι΄ αλληλογραφίας ,καθώς και τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια.

Τέλος, φανερώνει την άγνοια (ή μάλλον και πάλι την αδιαφορία) της για την επιβάρυνση που προκαλεί, ειδικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας και στους υπαλλήλους που έχουν οριστεί μέλη των εφορευτικών επιτροπών, και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερου φόρτου. Οι 26 εφορευτικές επιτροπές (μόνιμων υπαλλήλων και Ι.Δ.Α.Χ.) που είχαν συγκροτηθεί για να διεξαγάγουν την ψηφοφορία με τελείως διαφορετικά δεδομένα, καλούνται τώρα να ανταποκριθούν με ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία με ένα ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτητικό προπαρασκευαστικό στάδιο, για την οποία η ίδια η κ. Κεραμέως έχει αναγνωρίσει ότι απαιτεί υποστήριξη από πληροφορικούς. Γι’ αυτό στην Κ.Υ.Α. για τις αντίστοιχες εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών προέβλεψε ρητά τη συμμετοχή τους στη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών, ενώ κάτι τέτοιο δεν την απασχόλησε στις εκλογές για το ΚΥΣΔΙΠ και τα ΠΥΣΔΙΠ.

Η ΠΟΣΥΠ καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση της Υπουργού κ. Κεραμέως, ως αναιτιολόγητη, αψυχολόγητη και αυταρχική.

Ο αυταρχισμός αυτός δεν θα μείνει αναπάντητος από την ΠΟΣΥΠ, τους Συλλόγους και τους εργαζόμενους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ: Ανοικτές 410 μόνιμες θέσεις εργασίας- Πώς θα κάνετε αίτηση

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού: Αυτά τα πτυχία γίνονται δεκτά για τις 122 μόνιμες θέσεις
Αυτά τα πτυχία εξασφαλίζουν μόνιμο διορισμό σε υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού
Προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού: Αυτά τα πτυχία γίνονται δεκτά για τις 122 μόνιμες θέσεις
Δωρεάν Διακοπές: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα voucher για φθηνές διακοπές θα αφορούν συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ, ενώ ωφελούμενοι θα είναι και τα τέκνα των...
Δωρεάν Διακοπές: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους
Σχολεία: Μπροστά στο μεγαλύτερο αριθμό κενών στην εκπαίδευση μεταπολιτευτικά
Σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) τα οργανικά κενά ανέρχονται στα 15.665 χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών...
Σχολεία: Μπροστά στο μεγαλύτερο αριθμό κενών στην εκπαίδευση μεταπολιτευτικά