Σχολεία - Προειδοποίηση Εξαδάκτυλου: Θα έχουμε απώλειες αν νοσήσουν τα παιδιά
«Συναγερμός» από τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο για το άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα κορονοϊού στους μαθητές

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των παιδιών και την επιστροφή τους στα θρανία, επισήμανε ότι «αν νοσήσουν όλα τα παιδιά θα έχουμε απώλειες. Σε χώρες που δεν ελήφθησαν τα μέτρα που ελήφθησαν στην χώρα μας και υπήρξε εξάπλωση, είχαμε απώλειες, για παράδειγμα στις ΗΠΑ, 500 παιδιά έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό. Εμείς αυτό το αποφύγαμε, την δύσκολη περίοδο όταν ακόμη δεν είχαμε το εμβόλιο. Τώρα που το έχουμε, θα είναι πολύ μεγάλη αδικία αν δεν το αποφύγουμε».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι «επειδή ο αριθμός των ανεμβολίαστων παιδιών, δεν αντιστοιχεί στους ανεμβολίαστους ενήλικες, αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν λάβει ακόμα την απόφαση για το παιδί τους. Θα πρέπει ένας προς έναν να συζητήσουν με τον παιδίατρό τους για να πάρουν τις απαραίτητες απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν και στην συνέχεια να αποφασίσουν. Δεν είναι σκόπιμο, αυτό να αντικατασταθεί από δημόσιες παραινέσεις οι οποίες υπάρχουν, όπως η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η οποία έχει συστήσει τον εμβολιασμό στα παιδιά, όσο και οι παιδίατροι που μιλούν δημοσίως».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν οι ενήλικες, καθώς όπως είπε αυτό «θα μας δώσει την ευκαιρία, για ακόμα μεγαλύτερα βήματα ελευθερίας. Στην Δανία όπου έχουν 80% πλήρως εμβολιασμένους στο σύνολο του πληθυσμού δεν έχουν πλέον κανένα μέτρο, εκτός από την μάσκα στα αεροδρόμια, νοσοκομεία και ιατρεία. Στην Ισλανδία που είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 92%, τους τελευταίους 3 μήνες είχαν 1 νεκρό. Εμείς σε αναλογία πληθυσμού θα είχαμε 30. Αλλά έχουμε 30 νεκρούς κάθε μέρα και προέρχονται από τους ανεμβολίαστους».

«Ζούμε την αποδρομή του ιού»

Επίσης, ανέφερε πως σε μεγάλο βαθμό ζούμε την αποδρομή του ιού: «Φέτος ζούμε σε μια σχετική κανονικότητα, γιατί είχαμε το ευτύχημα να έχουμε γρήγορα εμβόλια και αν αύριο προστεθούν και τα φάρμακα, τότε η αντιμετώπιση θα αλλάξει πάρα πολύ και σταδιακά αυτό που συνιστά την πανδημία σήμερα θα μετατραπεί σε μια ενδημική νόσο, την οποία θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ζούμε μαζί της».

Επεσήμανε πως: «Αυτή την στιγμή έχοντας εμβολιασμένο ένα 62% του γενικού πληθυσμού και ένα πάνω από 70% του ενήλικου πληθυσμού είμαστε σε θέση να λειτουργούμε με έναν τρόπο διαφορετικό και με έναν φόβο πολύ μικρότερο απ’ ό,τι λειτουργούσαμε πέρσι. Χρειάζεται επαγρύπνηση, ψυχραιμία και η προσπάθεια όλων να λειτουργήσουν ομαλά».

Τέλος, μίλησε και για την τρίτη δόση και ζήτησε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι για τους υγειονομικούς ιδιαιτέρως θα έπρεπε να είχε ανοίξει ήδη: «Θα πρέπει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να κινηθεί με ταχύτητα αυτή την φορά και να δώσει το πράσινο φως, ώστε οι άνθρωποι που χρειάζονται την τρίτη δόση να την έχουν σήμερα ει δυνατόν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα