Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - ΑΠΘ
Φοιτητική σύλλογοι του ΑΠΘ προχωρούν σε κοινή καταγγελία για την στάση της Πρυτανείας του Ιδρύματος - «η Πρυτανεία του ΑΠΘ για ακόμα μια φορά δείχνει την πλήρη ευθυγράμμιση της με την πολιτική της κυβέρνησης»

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας - Αρχαιολογίας, Φιλολογικού, Μουσικής και Νομικής, με κοινή απόφαση καταγγέλλουν την στάση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία όπως λένε, συνεχίζει να «συνεδριάζει πίσω από κλειστές πόρτες».

Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν την στάση της πρυτανείας του ΑΠΘ που για ακόμα μια φορά συνεδριάζει πίσω από κλειστές πόρτες, την στιγμή που έχει ήδη μπει στην διαδικασία να εφαρμόσει πτυχές του νόμου Κεραμεως- Χρυσοχοιδη, όπως η βάση εισαγωγής με 40.000 μαθητές να μένουν εκτός τριτοβάθμιας, χιλιάδες θέσεις να μένουν κενές και μια σειρά σχολών και τμημάτων να απειλούνται με κλείσιμο.

Την ίδια στιγμή που υποβαθμίζονται με ευθύ τρόπο τα πτυχία μας και κατακρεουργείται η επαγγελματική προοπτική τόσο των μαθητών, όσο και των φοιτητών, η  κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην πρόσληψη των ΟΠΠΙ, ενώ παράλληλα το άνοιγμα των σχολών  παραμένει θολό, με τον Πρύτανη να προβαίνει σε δηλώσεις μόνο στον Τύπο, οι οποίες τίποτα συγκεκριμένο δεν περιγράφουν για το αν και με ποιον τρόπο αυτές θα ανοίξουν.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η στάση αυτή δείχνει με τον πιο φανερό τρόπο, ότι η Πρυτανεία Παπαϊωάννου και η Σύγκλητος του ΑΠΘ αρνούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τους φοιτητές, να πάρουν θέση για τον νόμο και να δεσμευτούν ότι δεν θα τον εφαρμόσουν, όπως και για το ίδιο το άνοιγμα των σχολών του ΑΠΘ, με ασφάλεια και καθολικά για όλους τους φοιτητές, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

Όπως τονίζουν στην κοινή ανακοίνωση τους οι φοιτητές, «η Πρυτανεία του ΑΠΘ για ακόμα μια φορά δείχνει την πλήρη ευθυγράμμιση της με την πολιτική της κυβέρνησης που φέρει ευθύνες για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και που επιτίθεται στην προοπτική, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας».

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η Πρυτανεία Παπαϊωάννου είναι υπόλογη για τις κινήσεις της απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους που απαιτούν:

-Καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμεως-Χρυσοχοιδη μέσα στις σχολές μας- να μην ξαναεφαρμοστει η βάση εισαγωγής

-Καθολικό άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας με ευθύνη του κράτους και της Πρυτανείας.

-Ανοιχτές σύγκλητοι για τους φοιτητικούς συλλόγους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαρία Καρυστιανού
Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά: «Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά – Ζητά διαφάνεια πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν και λόγο στους πολίτες
Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά: «Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
ergostasio_violanta
Βιολάντα: Καρέ-καρέ η στιγμή της φονικής έκρηξης – Το σοκαριστικό βίντεο
Σοκαριστικό βίντεο καταγράφει καρέ-καρέ τη στιγμή της έκρηξης – Καταγγελίες για οσμή υγραερίου, ελλείψεις ασφαλείας και εγκληματική αμέλεια στο...
Βιολάντα: Καρέ-καρέ η στιγμή της φονικής έκρηξης – Το σοκαριστικό βίντεο
Μπαχαρικά
Συναγερμός για επικίνδυνο μπαχαρικό στην Ευρώπη – Στο «μικροσκόπιο» και η Ελλάδα
Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες στο κύμινο με κίνδυνο σοβαρών ηπατικών βλαβών – Δεκαπλάσια πάνω από το όριο τα επίπεδα, προειδοποιούν οι αρχές
Συναγερμός για επικίνδυνο μπαχαρικό στην Ευρώπη – Στο «μικροσκόπιο» και η Ελλάδα