Διορισμοί εκπαιδευτικών: Παραγκωνίστηκαν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008
Το υπουργείο Παιδείας έχει χαρακτηρίσει το θέμα λήξαν παρά τις δικαστικές αγωγές των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε εξέλιξη - Ενώ πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008 παραμένουν αδιόριστοι

Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008, με επιστολή τους στο alfavita, εκφράζουν όχι μόνο την αγανάκτηση αλλά και τα «ανάμεικτα συναισθήματά που τους», ενόψει των διορισμών που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Αφενός, όπως και οι ίδιοι τονίζουν, είναι θετικό το ότι πραγματοποιήθηκαν διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από 12 σχεδόν χρόνια αδιοριστίας αφετέρου οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 παραγκωνίστηκαν επιδεικτικά.

Οι ίδιοι εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους αναφέροντας: «Και όμως είμαστε οι μόνοι εκπαιδευτικοί που έχουμε κριθεί και έχουμε επιτύχει σε έναν κατά κοινή ομολογία δύσκολο γραπτό διαγωνισμό, τον ΑΣΕΠ 2008, έχοντας αποδείξει στην πράξη πως αξίζουμε να βρισκόμαστε στα δημόσια σχολεία πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν προϋπηρεσία ή μοριοδοτούμενα προσόντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που έχουν βιώσει την αδικία του να διορίζονται εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία στη θέση επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο που όριζε ο νόμος, γεγονός το οποίο έχει ήδη κριθεί παράνομο από το ΣτΕ και οδήγησε σε δικαίωση όσων εκπαιδευτικών προσέφυγαν τότε και τελικά διορίστηκαν τον Μάϊο του 2019.

Βέβαια, τότε ακριβώς συνέβη και η δεύτερη κατά σειρά αδικία, αφού διορίστηκαν μόνο οι ενάγοντες εκπαιδευτικοί ανεξάρτητα από τη θέση που κατείχαν στον ενιαίο πίνακα με αποτέλεσμα να αδικηθούν και πάλι εκπαιδευτικοί με υψηλότερες βαθμολογίες ΑΣΕΠ, άρα και υψηλότερη θέση στον πίνακα, από εκείνους.

Την οφθαλμοφανή αυτή αδικία προσπαθούν με κάθε μέσο να αποσιωπήσουν και να αγνοήσουν και οι έχοντες προϋπηρεσία για ίδιον συμφέρον και το υπουργείο που πολλάκις έχει χαρακτηρίσει το θέμα λήξαν παρά τις δικαστικές αγωγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι εκπαιδευτικοί, βλέποντας τον διορισμό να απομακρύνεται για ακόμα μία φορά αναφέρουν: «Ζητάμε από όλους να αναδείξουν το ζήτημα των επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 και να διορίσουν αξιοκρατικά εκπαιδευτικούς που έχουν επιτύχει στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008, ο οποίος θεωρούνταν απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο που προηγήθηκε του νόμου Γαβρόγλου, σε αντίθεση με την προϋπηρεσία».

Τέλος, σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, «θέλουμε να δηλώσουμε πως εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας παρά τις αντιξοότητες και καλούμε συμπαραστάτες στο δίκαιο αίτημά μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παναγοπουλος
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Έρευνες σε σπίτι, γραφείο και εταιρείες υπό την επίβλεψη του Οικονομικού Εισαγγελέα για υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου και κοινοτικού χρήματος στη...
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Μαξίμου
Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό οικοδόμημα προκαλεί η διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση του

Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
μακαριος λαζαρίδης ΝΔ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα 3 ονόματα που αναλαμβάνουν Υπουργεία στην θέση όσων παραιτήθηκαν
Παραιτήσεις με φόντο αιτήματα άρσης ασυλίας και άμεσες κυβερνητικές ανακατατάξεις – Ποια ονόματα φέρονται να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα 3 ονόματα που αναλαμβάνουν Υπουργεία στην θέση όσων παραιτήθηκαν