Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Επιστολή γονέων του 8ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας προς τη διοίκηση του δήμου για την τραγική κτιριακή κατάσταση του σχολείου

Τριάντα τρεις γονείς μαθητών του 8ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας, απευθύνουν ξανά επιστολή στη διοίκηση του δήμου ζητώντας να βρεθεί επιτέλους λύση στο εντονότατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Ολόκληρη η επιστολή

Το κτιριακό πρόβλημα του 8ου Νηπιαγωγείου στην Ξενοφώντος Στρατηγού στο Μαντούκι είναι γνωστό στις δημοτικές αρχές εδώ και μία δεκαετία.

Κατά καιρούς οι επιτροπές γονέων καθώς και το προσωπικό του Νηπιαγωγείου έχουν αναδείξει με επιστολές τους την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου (επικινδυνότητα καμινάδας της ΑΕΒΕΚ, εγκαταλειμμένο οικόπεδο παραπλεύρως, τριώροφο ετοιμόρροπο κτίριο απέναντι από την είσοδο του κτιρίου, «πεζόδρομος» με συνεχώς διερχόμενα αυτοκίνητα χωρίς καμία σήμανση κ.α.). Από τις 18/01/2021 η επιτροπή γονέων με επιστολή της ανέδειξε και πάλι το πρόβλημα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν (π.χ. πτώση σοβάδων στην αυλή τον Οκτώβρη, αδυναμία εφαρμογής πρωτοκόλλων COVID λόγω μη ύπαρξης παραθύρων στις τουαλέτες και στη μία αίθουσα κ.α.).

Δυστυχώς, προς επαλήθευση των ανησυχιών μας, στις 11/02/2021, η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία έκρινε το κτίριο ακατάλληλο για να στεγάσει σχολείο και όρισε ότι είναι «αναγκαία η μετεγκατάστασή του σε χώρο που να ικανοποιεί τα κριτήρια καταλληλότητας εκπαιδευτηρίου».

Στους πέντε μήνες που μεσολάβησαν ήρθαμε επανειλημμένα σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είτε με συναντήσεις είτε τηλεφωνικά. Αρχικά, μας ενημέρωσαν προφορικά πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χώρος. Προτείναμε και εμείς χώρους προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση καθώς το θέμα αφορά την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αφού βρέθηκε κάποιο κτίριο όπως προφορικά και πάλι μας είπε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Παιδείας είμαστε σε αναμονή εδώ και μήνες για να προχωρήσει το ζήτημα. Ο χρονικός ορίζοντας που μας έδιναν ήταν η αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς. Πρόσφατα μάθαμε από ανεπίσημες πηγές πως η πρόθεση του δήμου είναι να μεταφέρει ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο 50 παιδιών στις προκάτ αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί στα Λύκεια με άγνωστο το τι θα γίνει τελικά με το κτίριο για το οποίο είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες.

Έχουμε να θέσουμε λοιπόν τα εξής ερωτήματα και ζητάμε συγκεκριμένες, επίσημες, γραπτές απαντήσεις-δεσμεύσεις:

1. Σε ποιο κτίριο σκοπεύει ο δήμος να μετεγκαταστήσει το 8ο νηπιαγωγείο και μέσα σε ποιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί αυτό;
2. Στους πέντε μήνες που έχουν μεσολαβήσει τι ενέργειες έχουν γίνει για να προχωρήσει το ζήτημα;
3. Γιατί ενώ το κτίριο έχει βρεθεί εδώ και τόσους μήνες και μιλάγατε για μετεγκατάσταση στην αρχή της χρονιάς, τώρα (με βάση τα λεγόμενα της εντεταλμένης συμβούλου) μιλάτε για την μεταφορά στις προκάτ;

Ως γονείς των παιδιών του 8ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας υπογραμμίζουμε ότι οι αίθουσες προκάτ, ακόμη και αν, όπως λέγεται, πληρούν τις προδιαγραφές ως προκατασκευασμένες αίθουσες ελαφρού τύπου, είναι εντελώς ακατάλληλες για τη στέγαση ενός σχολείου. Και ο λόγος δεν είναι μόνο ότι οι συγκεκριμένες αίθουσες δεν μπορούν να στεγάσουν τα 51 νήπια που θα φοιτήσουν στο σχολείο μας τη νέα χρονιά.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για αίθουσες χαμηλοτάβανες, ευάλωτες στις καιρικές συνθήκες, αίθουσες μικρές όπου τα νήπια δεν θα έχουν χώρο όχι για να κάνουν τις μουσικοκινητικές τους δραστηριότητες-παιχνίδια (καθοριστικές για αυτή τη φάση ανάπτυξης των παιδιών) αλλά ούτε για να αναπνεύσουν. Χωρίς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, στα θεατρικά και τις σχολικές δραστηριότητες του σχολείου. Χωρίς επαρκή εξαερισμό και με θέρμανση air-condition σε εποχές COVID. Χωρίς αυλή διαμορφωμένη με δέντρα και στέγαστρα για να μπορούν να προστατεύονται στα διαλείμματα από τον ήλιο ή τη βροχή. Συστεγασμένα με παιδιά λυκείου με άλλες ανάγκες και διαφορετικό τρόπο έκφρασης και συμπεριφοράς.

Και δεν κουβεντιάζουμε βέβαια για τα τεράστια πρακτικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι γονείς που μετακινούνται από την περιοχή που καλύπτει το 8ο Νηπιαγωγείο μέχρι να φτάσουν στο κέντρο και να παραδώσουν τα παιδιά τους. Ακόμα περισσότερες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν οι γονείς με μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν στο 8ο δημοτικό. Θεωρούμε ότι στη σημερινή εποχή υπάρχουν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να φοιτούν τα παιδιά μας σε ασφαλή και σύγχρονα κτίρια, που να καλύπτουν τις παιδαγωγικές τους ανάγκες ιδιαίτερα σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία. Η τεχνολογία και η επιστήμη βρίσκεται σε τέτοια επίπεδα που η ανέγερση ολόκληρων κτιρίων μπορεί και γίνεται μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό που λείπει είναι η επαρκής χρηματοδότηση, ο προσανατολισμός και οι προτεραιότητες που μπαίνουν κάθε φορά από τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές.

Η λύση των προκάτ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και ως γονείς θα αντιδράσουμε σ’ αυτό με κάθε τρόπο.
Οι παιδικές ψυχές δεν είναι αντικείμενα για να στοιβάζονται!
Απαιτούμε την άμεση μετεγκατάσταση μας σε νέο κτίριο που θα έχει τις προδιαγραφές για σχολείο και όπου τα παιδιά μας θα φοιτούν με ασφάλεια!

Κέρκυρα 22/06/21 Επιτροπή Γονέων 8ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

covid κορονοϊός, γυναίκα, μάσκα
Κορονοϊός – Μελέτη: Πόσο αυξάνονται τα κρούσματα από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Κάθε μέση ετήσια αύξηση των μικροσωματιδίων της ατμόσφαιρας κατά ένα μικρογραμμάριο ανά κυβικό μέτρο αέρα εκτιμήθηκε ότι συνδέεται με μια αύξηση κατά...
Κορονοϊός – Μελέτη: Πόσο αυξάνονται τα κρούσματα από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Παιδί, παιχνίδι, τουβλάκια, ειδική αγωγή
Καταγγελία - Ειδική Αγωγή: «Ιδιωτικά κέντρα λειτουργούν σε ακατάλληλους χώρους»
Ιδιωτικά κέντρα λειτουργούν σε ακατάλληλους χώρους με ελάχιστο, εξουθενωμένο και κακοπληρωμένο προσωπικό - Η καταγγελία της ΠΟΜΕΕΑ
Καταγγελία - Ειδική Αγωγή: «Ιδιωτικά κέντρα λειτουργούν σε ακατάλληλους χώρους»