foitites thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Ηχηρό «όχι» των φοιτητών για την παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσω των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατίας, με συνθήματα κατά της αστυνομίας, μετά την ένταση που επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στο ίδρυμα, καθώς και την καταγγελία για απόπειρα «φακελώματος» των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγίας Σοφίας με αίτημα την απομάκρυνση της αστυνομίας από τους χώρους του ΑΠΘ, καθώς έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία της, τις τελευταίες δυο ημέρες, γύρω από το ΑΠΘ, για την αποφυγή κορονοπάρτι.

Με ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης ζητούν να απομακρυνθεί από το πανεπιστήμιο η αστυνομία καταγγέλλοντας «ύπουλη προσπάθεια της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει την παρουσία της μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο».

«Τα ονόματα, τα προσωπικά δεδομένα, τα στοιχεία των εκλεγμένων συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων τα γνωρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές που από κοινού το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν την επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα, πάλεψαν ενάντια στον Νόμο Κεραμεως Χρυσοχοιδη και στα σχέδια κυβέρνησης και πρυτανείας ΑΠΘ. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντιωνόμαστε στα αντιδραστικά σχέδια τους που έρχονται να αλλοιώσουν τη δομή οργάνωσης του φοιτητικου κινήματος και των διεργασιών του, να διαλύσουν οποιαδήποτε δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης», υπογραμμίζεται ακόμα στην ανακοίνωση.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, μπροστά σε πίνακα με μαθηματικά
Καταγγελία εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη για ρουσφετολογικές τοποθετήσεις
Αίτημα για διαφάνεια: Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου για τις τοποθετήσεις στα σχολεία
Καταγγελία εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη για ρουσφετολογικές τοποθετήσεις
βιβλία σε σχολείο
«Εκπαιδευτική πολυτυπία» ή υποβάθμιση; Οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών για το πολλαπλό βιβλίο
Πολλαπλό Βιβλίο: Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιεί για διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης
«Εκπαιδευτική πολυτυπία» ή υποβάθμιση; Οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών για το πολλαπλό βιβλίο
απολυτη
Εθνικό Απολυτήριο: Ερωτήματα και προβληματισμοί γονέων για τις εκπαιδευτικές ανισότητες και την πίεση στους μαθητές
Σε συναγερμό οι γονείς για το «Εθνικό Απολυτήριο» και τις αλλαγές στο Λύκειο - Ενημερωτική συνάντηση στην Καλαμαριά
Εθνικό Απολυτήριο: Ερωτήματα και προβληματισμοί γονέων για τις εκπαιδευτικές ανισότητες και την πίεση στους μαθητές
υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Εκδήλωση με μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό
Απολογιστική συνάντηση Μαθητικού Διαγωνισμού ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων»
Υπουργείο Παιδείας: Εκδήλωση με μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό