pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
καθαρίστριες σχολείων
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την ανεπάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας για πολυπληθή σχολεία της περιοχής του Ζωγράφου τονίζοντας ότι την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο δήμος

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την ανεπάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας για πολυπληθή σχολεία της περιοχής του Ζωγράφου τονίζοντας ότι την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο δήμος.

Στις 19 Μαΐου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΣΕ ΣΤ’ ΕΛΜΕ Αθήνας στο 6ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζωγράφου, όπου φοιτούν συνολικά 600 μαθητές και 70 καθηγητές, δύο από τις καθαρίστριες του σχολείου αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν για να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά σεμινάρια Η/Υ με αποτέλεσμα τα δύο σχολεία να μείνουν χωρίς καθαρισμό για μερικά διαλείμματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνέδαλφοι,

την 19/5/21 στο 6ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζωγράφου –με 600 μαθητές και 70 καθηγητές- δυο από τις καθαρίστριες που βρίσκονται στο σχολείο με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αποχώρησαν από το σχολείο για να παρακολουθήσουν σεμινάρια Η/Υ, τα οποία είναι υποχρεωτικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τα δυο σχολεία να μείνουν χωρίς καθαριστή για κάποια από τα διαλείμματά τους. Συγκεκριμένα, για τρια τουλάχιστον διαλείμματα το Γυμνάσιο θα λειτουργεί χωρίς καθόλου καθαριότητα και το λύκειο θα λειτουργεί με έναν καθαριστή για δυο διαλλείματα. Οι διευθυντές, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και οι Πρόεδροι των Δεκαπενταμελών και των 2 σχολείων έστειλαν άμεσα επιστολή στο Δήμο για την αντιμετώπιση του θέματος.

Μέχρι την Παρασκευή δεν είχε γίνει τίποτα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων πήρε την απόφαση να φύγουν τα παιδιά τις τελευταίες ώρες, καθώς δεν υπήρχε καθαριστής για τις ώρες εκείνες.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, στη λογική του κόστους. Ο Δήμος Ζωγράφου έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την κατάσταση..

Στην ίδια ρότα κινείται και ο Δήμος Αθηναίων. Το 6ο Γυμνάσιο Αθήνας – που ανήκει στο σωματείο μας – έκλεισε για 10 μέρες λόγω καραντίνας και ο Δήμος παίρνει τον 1 καθαριστή για να τον στείλει να καθαρίσει σε άλλο σχολείο. Ο συγκεκριμένος που έρχεται σε επαφή με τόσα παιδιά δεν χρήζει καραντίνας;

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διασπορά του ιού οδήγησε σε κλείσιμο 1.000 τμημάτων σε όλη τη χώρα και σε αναστολή της λειτουργίας αρκετών σχολικών μονάδων, τη στιγμή που ούτε μείωση των μαθητών ανά τάξη έγινε, ούτε διενεργούνται επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, όπως εδώ και μήνες ζητάει το εκπαιδευτικό, γονεϊκό και μαθητικό κίνημα, αλλά ακόμα και εκείνα τα self-test μειώθηκαν από δυο σε ένα την εβδομάδα.

Δεν θα επιτρέψουμε να διακυβεύεται η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων, των μαθητών και των οικογενειών τους. Καλούμε το Σωματείο μας, τη ΣΤ` ΕΛΜΕ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει ότι είναι στο πλευρό των συναδέλφων, εκεί όπου οφείλει να είναι. Να δώσει έστω και τώρα τον αγώνα για αξιοπρεπή εκπαίδευση και καθαριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής
Από ποιο Πανεπιστήμιο λαμβάνουν οι νέοι εκπαιδευτικοί εξ αποστάσεως Πιστοποιητικό στην Ειδική Αγωγή που αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ
Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής
Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022- Πού μπορείτε να κάνετε έως 10 ημέρες δωρεάν διακοπές
Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι