καθαρίστριες σχολείων
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την ανεπάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας για πολυπληθή σχολεία της περιοχής του Ζωγράφου τονίζοντας ότι την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο δήμος

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την ανεπάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας για πολυπληθή σχολεία της περιοχής του Ζωγράφου τονίζοντας ότι την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο δήμος.

Στις 19 Μαΐου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΣΕ ΣΤ’ ΕΛΜΕ Αθήνας στο 6ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζωγράφου, όπου φοιτούν συνολικά 600 μαθητές και 70 καθηγητές, δύο από τις καθαρίστριες του σχολείου αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν για να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά σεμινάρια Η/Υ με αποτέλεσμα τα δύο σχολεία να μείνουν χωρίς καθαρισμό για μερικά διαλείμματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνέδαλφοι,

την 19/5/21 στο 6ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζωγράφου –με 600 μαθητές και 70 καθηγητές- δυο από τις καθαρίστριες που βρίσκονται στο σχολείο με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αποχώρησαν από το σχολείο για να παρακολουθήσουν σεμινάρια Η/Υ, τα οποία είναι υποχρεωτικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τα δυο σχολεία να μείνουν χωρίς καθαριστή για κάποια από τα διαλείμματά τους. Συγκεκριμένα, για τρια τουλάχιστον διαλείμματα το Γυμνάσιο θα λειτουργεί χωρίς καθόλου καθαριότητα και το λύκειο θα λειτουργεί με έναν καθαριστή για δυο διαλλείματα. Οι διευθυντές, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και οι Πρόεδροι των Δεκαπενταμελών και των 2 σχολείων έστειλαν άμεσα επιστολή στο Δήμο για την αντιμετώπιση του θέματος.

Μέχρι την Παρασκευή δεν είχε γίνει τίποτα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων πήρε την απόφαση να φύγουν τα παιδιά τις τελευταίες ώρες, καθώς δεν υπήρχε καθαριστής για τις ώρες εκείνες.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, στη λογική του κόστους. Ο Δήμος Ζωγράφου έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την κατάσταση..

Στην ίδια ρότα κινείται και ο Δήμος Αθηναίων. Το 6ο Γυμνάσιο Αθήνας – που ανήκει στο σωματείο μας – έκλεισε για 10 μέρες λόγω καραντίνας και ο Δήμος παίρνει τον 1 καθαριστή για να τον στείλει να καθαρίσει σε άλλο σχολείο. Ο συγκεκριμένος που έρχεται σε επαφή με τόσα παιδιά δεν χρήζει καραντίνας;

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διασπορά του ιού οδήγησε σε κλείσιμο 1.000 τμημάτων σε όλη τη χώρα και σε αναστολή της λειτουργίας αρκετών σχολικών μονάδων, τη στιγμή που ούτε μείωση των μαθητών ανά τάξη έγινε, ούτε διενεργούνται επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, όπως εδώ και μήνες ζητάει το εκπαιδευτικό, γονεϊκό και μαθητικό κίνημα, αλλά ακόμα και εκείνα τα self-test μειώθηκαν από δυο σε ένα την εβδομάδα.

Δεν θα επιτρέψουμε να διακυβεύεται η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων, των μαθητών και των οικογενειών τους. Καλούμε το Σωματείο μας, τη ΣΤ` ΕΛΜΕ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει ότι είναι στο πλευρό των συναδέλφων, εκεί όπου οφείλει να είναι. Να δώσει έστω και τώρα τον αγώνα για αξιοπρεπή εκπαίδευση και καθαριότητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα