Πρότυπα σχολεία: Αντιδράσεις και από τον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17 Μαΐου καλεί ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου για την μετατροπή Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σε πρότυπα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, καλεί τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 13:30 ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου απαιτώντας την απόσυρση της  υπουργικής απόφασης, που ορίζει Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία ως πρότυπα.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη 11 Μαΐου 2021 με την Υ. Α. 51614/Δ6 ορίστηκαν 50 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα ως πειραματικά – πρότυπα, στα πλαίσια του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4692/2020, υλοποιώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και στην περιοχή ευθύνης των Συλλόγων «Γ. Σεφέρης» και «Ο Περικλής»  ορίστηκαν το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου και το 1ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική αίτηση με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων σε κάποια από αυτά.

Είναι γνωστό ότι την περίοδο της πανδημίας οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας  με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή, που κήρυξαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, ματαίωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να επιβάλει την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.  

Συνεχίζοντας την περήφανη στάση τους απέναντι στην αντεκπαιδευτική πολιτική και εφαρμόζοντας την απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΔΟΕ, οι Σύλλογοι Διδασκόντων αντιτάχθηκαν και στη νέα  προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να επιβάλουν, με την  ίδρυση  νέων  πειραματικών – πρότυπων σχολείων,  την αξιολόγηση και την  κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών «από το παράθυρο», απορρίπτοντας την κουλτούρα της «αριστείας» και την κατάργηση των οργανικών θέσεων  των εκπαιδευτικών. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει την απόφαση του ΥΠΑΙΘ κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας να ορίσει τα συγκεκριμένα σχολεία ως πειραματικά, ως πράξη αυθαίρετη τη στιγμή μάλιστα  που ο ορισμός τους έγινε χωρίς τη θέληση και την απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων, χωρίς ενημέρωση  γονέων και εκπαιδευτικών αλλά με προκλητικές πρακτικές «εντέλλεσθε» από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Μάλιστα ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας είχε αρνηθεί να δεσμευθεί απέναντι στους Προέδρους των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και «Γ. Σεφέρης» κατά την παράσταση διαμαρτυρίας – συνάντηση που είχαν μαζί του στις 29 – 3 – 2021 όπου δηλώθηκε από την πλευρά του ότι θεωρεί δικαίωμά του να προχωρήσει σε ορισμό σχολικών μονάδων ως πρότυπων – πειραματικών χωρίς την συγκατάθεση των συλλόγων διδασκόντων τους (δες σχετικά: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Από τη συνάντηση των Προέδρων των Δ.Σ. των  Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου & «Γ. Σεφέρης» με τον Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας που έγινε στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας την Τρίτη 29 – 3 – 2021 στις 13:00. Αρ. Πρ. 483/30 – 3 – 2021).

Εξαιτίας όλων των παραπάνω οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών στα συγκεκριμένα σχολεία έχουν αναστατωθεί καθώς θα προκύψουν σοβαρές ανατροπές στο επίπεδο εγγραφών και φοίτησης των μαθητών στα σχολεία τους με την ανακατανομή λόγω κατάργησης γεωγραφικών ορίων, καθώς και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πλέον θα τοποθετούνται με διετή θητεία και ανάλογα με τα προσόντα τους.

Η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση που έχει ανάγκη η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα σχολεία, ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού.

  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση του Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας τη Δευτέρα 17 – 5 – 2021 στις 13:30 απαιτώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.

Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου καλεί:

  • Τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων και τις Ενώσεις Γονέων των Δήμων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας να εκφράσουν με τη σειρά τους την αντίθεσή τους και να απαιτήσουν  την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.
  • Τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας τη Δευτέρα 17 – 5 – 2021  στις 13:30.
  • Τον Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε.  «Ο Περικλής» να πάρει ανάλογες αποφάσεις καταδίκης και συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας.
  • Το Δ. Σ. της ΔΟΕ να  πάρει θέση και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας για την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τα Θέματα στα Αρχαία για τις Πανελλήνιες

Αυτά είναι τα Θέματα στα Μαθηματικά για τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές - έκθεση: Ντρέπονται (;) να πουν ονόματα «ΒΗΜΑ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες: Παλαιότερα θέματα και λύσεις στη Φυσική
Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Οι λύσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ο 25χρονος που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης
Ο 25χρονος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία της οικογένειας και παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο, έχοντας ζητήσει προθεσμία για να...
Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ο 25χρονος που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης