Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τουρκία - Σχολεία
Πρόσκληση για συγκρότηση μητρώου αξιολογητών-βαθμολογητών για τη διεξαγωγή των εξετάσεων απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) και πρόσκληση για επιτηρητές στις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού

Στις 16 Μαΐου 2021 θα διεξαχθούν εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ).

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, θα εξεταστούν στην κατανόηση και παραγωγή του γραπτού και προφορικού λόγου στην ελληνική γλώσσα, επιπέδου ανάλογου του Β1, καθώς και στις εξής θεματικές ενότητες: α) Γεωγραφία, β) Ιστορία, γ) Πολιτισμός και δ) Θεσμοί του Πολιτεύματος.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης αυτών των εξετάσεων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε., όπως περιγράφεται αναλυτικά στην παρούσα, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εν λόγω εξετάσεις είτε ως αξιολογητές-βαθμολογητές ή/και ως επιτηρητές.

Α. ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ

Για αυτές τις εξετάσεις συγκροτείται μητρώο Αξιολογητών-Βαθμολογητών των εξετάσεων απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) αποτελούμενο από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Οι ανήκοντες στο Μητρώο αυτό μπορούν να συμμετέχουν

1) στη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων, στα 2 ΒΚ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

2) στην αξιολόγηση-βαθμολόγηση των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών με ειδικές δεξιότητες στα 2 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

3) στην εξέταση της παραγωγής του προφορικού λόγου των υποψηφίων, σε όλα τα ΕΚ. Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, και Ηράκλειο.

Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο μητρώο αξιολογητών-βαθμολογητών για τις εν λόγω εξετάσεις πρέπει να πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα και συγκεκριμένα,

Α) Για τις θεματικές ενότητες της Ελληνικής Γλώσσας: -Φιλόλογοι Γυμνασίων και Λυκείων (ΠΕ02), -Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ70, με σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας, κάτοχοι δεύτερου πτυχίου φιλολογικού, ιστορικού ή ΦΠΨ τμήματος, έχοντες πιστοποίηση στη διδασκαλία της Νεοελληνικής γλώσσας από πρόγραμμα δια βίου επιμόρφωσης.

Β) Για τις θεματικές ενότητες Ελληνικής Ιστορίας, Γεωγραφίας, Πολιτισμού και Πολιτικών Θεσμών: - Φιλόλογοι Γυμνασίων και Λυκείων (ΠΕ02), - Κοινωνικών Επιστημών, Πολιτικοί Επιστήμονες, Διεθνολόγοι, Νομικοί και Κοινωνιολόγοι με διετή, τουλάχιστον, διδακτική εμπειρία (ΠΕ78) - Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ70 με δεύτερο πτυχίο ή μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη, στην Ιστορία, στη Νομική Επιστήμη, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, στην Κοινωνιολογία, στη Γεωλογία, στην Γεωγραφία και στην Οικονομική Γεωγραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των βαθμολογητών/αξιολογητών οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν με την παρ.2 και 6 του αρ. 8 καθώς και του άρ. 7 της αριθμ. πρωτ. 28881/13-4-2021 (ΦΕΚ 1535 Β΄/2021) απόφασης του Γεν. Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών.

Β) ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ

Για τις εν λόγω εξετάσεις (Κυριακή 16 Μαΐου 2021) αλλά και για τις επόμενες περιόδους, σε όλα τα ΕΚ και στα 2 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα (Αττική και Θεσσαλονίκη), θα χρησιμοποιηθούν ως επιτηρητές εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιτηρητών οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν με τα αρ.6 ,7 και παρ.5 του αρ.8 της αριθμ. πρωτ. 28881/13-4-2021 (ΦΕΚ 1535 Β΄/2021) απόφασης του Γεν. Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών.

Δ) ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

από τους εκπαιδευτικούς Για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω, όσοι εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εν λόγω εξετάσεις είτε ως αξιολογητές-βαθμολογητές ή/και ως επιτηρητές θα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/axiologites/

Ο σύνδεσμος είναι κοινός για αξιολογητές-βαθμολογητές και επιτηρητές, αλλά εντός θα υπάρχουν οι αντίστοιχες επιλογές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πιστοποιούνται μέσω ΑΑΔΕ και θα καθοδηγούνται μέσω επιλογών που θα τους δίνει το σύστημα. Θα δηλώνουν τις προτιμήσεις και τα προσόντα τους, στοιχεία επικοινωνίας και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού. Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος θα λειτουργήσει για τους υποψηφίους από την Πέμπτη 22/4/2021. Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα σε όλα τα σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. ευθύνης τους. Επίσης, παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο σχολείο τους. Τέλος, παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά (βλέπε ανωτέρω παράγραφο Δ).

Δείτε την πρόσκληση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Λένιν, μαυσωλείο
Όταν πέθανε ο Λένιν - Ποιο ήταν το φοβερό μυστικό του εγκεφάλου του
Όταν πέθανε ο Λένιν - Ποιο ήταν το φοβερό μυστικό του εγκεφάλου του που κρατούσαν επτασφράγιστο επί δεκαετίες οι Σοβιετικοί
Όταν πέθανε ο Λένιν - Ποιο ήταν το φοβερό μυστικό του εγκεφάλου του
georgia-mpika
Βιασμός 24χρονης: Στα χέρια της ανακρίτριας αντίγραφα των μηνυμάτων
Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια της 24χρονης που κατήγγειλε το βιασμό της - Προσκόμισε αντίγραφα των μηνυμάτων με τους...
Βιασμός 24χρονης: Στα χέρια της ανακρίτριας αντίγραφα των μηνυμάτων