Φοιτητές: Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη στα Ιωάννινα
Σε κινητοποίηση καλεί ο φοιτητικός σύλλογος Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, σε συνέχεια του αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη καθώς και για τον έναν χρόνο με κλειστά Πανεπιστήμια

Σε κινητοποίηση καλεί ο φοιτητικός σύλλογος Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, σε συνέχεια του αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη καθώς και για τον έναν χρόνο με κλειστά Πανεπιστήμια.

«Εδώ και αρκετό καιρό βιώνουμε καθημερινά στις γειτονίες και στις πλατείες μας, την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και καταστολή, με πρόσφατα γεγονότα την πλατεία της Νέας Σμύρνης και την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ», αναφέρουν οι φοιτητές και συνεχίζουν: «Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, ότι αυτά τα γεγονότα θα γίνουν καθημερινότητα και στις σχολές μας. Πόσο μάλλον, όταν ο νόμος Κεραμέως έδωσε το πάτημα στην αστυνομία να μπαίνει αυτεπάγγελτα στις σχολές μας, όπως επιδίωξαν να εισέρθουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή να καταλαμβάνουν τον χώρο του ΑΠΘ, δίχως να αφήνουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους να τον εισέρθουν στον χώρο τους να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους ή την έρευνα τους».

Η κινητοποίηση προγραμματίζεται την Πέμπτη 18 Μαρτίου 12:00, στην Περιφέρεια.

Το κάλεσμα

Μετά από Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, καλούμε σε κινητοποίηση φοιτητών σε συνέχεια του αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως-ένα χρόνος κλειστά τα Πανεπιστήμια την Πέμπτη 18 Μαρτίου 12:00,στην Περιφέρεια.

Εδώ και αρκετό καιρό βιώνουμε καθημερινά στις γειτονίες και στις πλατείες μας, την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και καταστολή, με πρόσφατα γεγονότα την πλατεία της Νέας Σμύρνης και την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, ότι αυτά τα γεγονότα θα γίνουν καθημερινότητα και στις σχολές μας. Πόσο μάλλον, όταν ο νόμος Κεραμέως έδωσε το πάτημα στην αστυνομία να μπαίνει αυτεπάγγελτα στις σχολές μας, όπως επιδίωξαν να εισέρθουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή να καταλαμβάνουν τον χώρο του ΑΠΘ, δίχως να αφήνουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους να τον εισέρθουν στον χώρο τους να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους ή την έρευνα τους.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η παιδεία, η διδασκαλία και η μάθηση έχουν ανασταλεί, έχουν αντικατασταθεί από αντιεκπαιδευτικές μεθόδους, μη βιώσιμες πρακτικές εκπόνησης έρευνας και την αντικοινωνική τηλεκπαίδευση. Ένα τοίχος, έχει υψωθεί όχι μόνο μεταξύ εκπαιδευτικού και εκπαιδευομένου, αλλά και μεταξύ όλων των φοιτητών. Η παρακολούθηση της δια ζώσης εκπαίδευσης, η συμμετοχή στο μάθημα και τα γεμάτα αμφιθέατρα δεν αντικαθίστανται από την οθόνη του υπολογιστή.

Ο χώρος των εργαστηρίων είναι χώρος ζύμωσης ιδεών, ταυτότητας και πνεύματος. Καμία οθόνη δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει την εμπειρία της δια ζώσης εκπαίδευσης. Όπως κανένα εφόδιο ορθής έρευνας και πρακτικής δεν παρέχεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Θεωρούμε παράλογο, το γεγονός ότι τα εργαστήρια μας είναι κλειστά, και ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόθεση από την μεριά της κυβέρνησης να τα ανοίξει με όλα τα υγειονομικά μέτρα που χρειάζονται. Η μόνη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει την παιδεία που λαμβάνουμε με κάθε τρόπο. Με την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, την εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος, τα πειθαρχικά, την θέσπιση βάσης εισαγωγής και τις διαγραφές συμφοιτητών μας.

Μονόδρομος η συνέχιση της παρουσίας μας στον δρόμο και στην επανοικειοποίηση των χωρών των Σχολών μας.

- Ανατροπή του νόμου Κεραμέως

-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες του ΑΠΘ

-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη Πρυτανείας Ιωαννίνων, ΔΠΘ, Κέντρο Αγώνα Καλών Τεχνών Ναυπλίου, Π.Θ Λάρισας, Γυάλινο Παντείου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα