Φοιτητές: Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη στα Ιωάννινα
Σε κινητοποίηση καλεί ο φοιτητικός σύλλογος Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, σε συνέχεια του αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη καθώς και για τον έναν χρόνο με κλειστά Πανεπιστήμια

Σε κινητοποίηση καλεί ο φοιτητικός σύλλογος Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, σε συνέχεια του αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη καθώς και για τον έναν χρόνο με κλειστά Πανεπιστήμια.

«Εδώ και αρκετό καιρό βιώνουμε καθημερινά στις γειτονίες και στις πλατείες μας, την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και καταστολή, με πρόσφατα γεγονότα την πλατεία της Νέας Σμύρνης και την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ», αναφέρουν οι φοιτητές και συνεχίζουν: «Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, ότι αυτά τα γεγονότα θα γίνουν καθημερινότητα και στις σχολές μας. Πόσο μάλλον, όταν ο νόμος Κεραμέως έδωσε το πάτημα στην αστυνομία να μπαίνει αυτεπάγγελτα στις σχολές μας, όπως επιδίωξαν να εισέρθουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή να καταλαμβάνουν τον χώρο του ΑΠΘ, δίχως να αφήνουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους να τον εισέρθουν στον χώρο τους να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους ή την έρευνα τους».

Η κινητοποίηση προγραμματίζεται την Πέμπτη 18 Μαρτίου 12:00, στην Περιφέρεια.

Το κάλεσμα

Μετά από Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, καλούμε σε κινητοποίηση φοιτητών σε συνέχεια του αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως-ένα χρόνος κλειστά τα Πανεπιστήμια την Πέμπτη 18 Μαρτίου 12:00,στην Περιφέρεια.

Εδώ και αρκετό καιρό βιώνουμε καθημερινά στις γειτονίες και στις πλατείες μας, την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και καταστολή, με πρόσφατα γεγονότα την πλατεία της Νέας Σμύρνης και την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, ότι αυτά τα γεγονότα θα γίνουν καθημερινότητα και στις σχολές μας. Πόσο μάλλον, όταν ο νόμος Κεραμέως έδωσε το πάτημα στην αστυνομία να μπαίνει αυτεπάγγελτα στις σχολές μας, όπως επιδίωξαν να εισέρθουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή να καταλαμβάνουν τον χώρο του ΑΠΘ, δίχως να αφήνουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους να τον εισέρθουν στον χώρο τους να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους ή την έρευνα τους.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η παιδεία, η διδασκαλία και η μάθηση έχουν ανασταλεί, έχουν αντικατασταθεί από αντιεκπαιδευτικές μεθόδους, μη βιώσιμες πρακτικές εκπόνησης έρευνας και την αντικοινωνική τηλεκπαίδευση. Ένα τοίχος, έχει υψωθεί όχι μόνο μεταξύ εκπαιδευτικού και εκπαιδευομένου, αλλά και μεταξύ όλων των φοιτητών. Η παρακολούθηση της δια ζώσης εκπαίδευσης, η συμμετοχή στο μάθημα και τα γεμάτα αμφιθέατρα δεν αντικαθίστανται από την οθόνη του υπολογιστή.

Ο χώρος των εργαστηρίων είναι χώρος ζύμωσης ιδεών, ταυτότητας και πνεύματος. Καμία οθόνη δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει την εμπειρία της δια ζώσης εκπαίδευσης. Όπως κανένα εφόδιο ορθής έρευνας και πρακτικής δεν παρέχεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Θεωρούμε παράλογο, το γεγονός ότι τα εργαστήρια μας είναι κλειστά, και ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόθεση από την μεριά της κυβέρνησης να τα ανοίξει με όλα τα υγειονομικά μέτρα που χρειάζονται. Η μόνη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει την παιδεία που λαμβάνουμε με κάθε τρόπο. Με την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, την εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος, τα πειθαρχικά, την θέσπιση βάσης εισαγωγής και τις διαγραφές συμφοιτητών μας.

Μονόδρομος η συνέχιση της παρουσίας μας στον δρόμο και στην επανοικειοποίηση των χωρών των Σχολών μας.

- Ανατροπή του νόμου Κεραμέως

-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες του ΑΠΘ

-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη Πρυτανείας Ιωαννίνων, ΔΠΘ, Κέντρο Αγώνα Καλών Τεχνών Ναυπλίου, Π.Θ Λάρισας, Γυάλινο Παντείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κασιδιάρης
Απολογία Κασιδιάρη: Θρήνος, «αποκήρυξη μετά βδελυγμίας» και υπεκφυγές
«Η δολοφονία Φύσσα δολοφόνησε και εμένα» - Προκλητική αποκήρυξη της Χρυσής Αυγής από τον Ηλία Κασιδιάρη μπροστά στον κίνδυνο νέων ποινών
Απολογία Κασιδιάρη: Θρήνος, «αποκήρυξη μετά βδελυγμίας» και υπεκφυγές
η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρευρέθηκε, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ιστορική τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου της Μονής Σινά
Σοφία Ζαχαράκη από τη Μονή Σινά: «Το Υπουργείο Παιδείας θα πρωταγωνιστεί στην υποστήριξη της Ορθοδοξίας»
«Το Υπουργείο Παιδείας, όπως έπραξε με την ψήφιση του ν.5224, θα πρωταγωνιστεί πάντα σε κάθε προσπάθεια για την υποστήριξη της Ορθοδοξίας», δήλωσε η...
Σοφία Ζαχαράκη από τη Μονή Σινά: «Το Υπουργείο Παιδείας θα πρωταγωνιστεί στην υποστήριξη της Ορθοδοξίας»
Διαμαρτυρία από καλλιτέχνες, πινακίδα που γράφει απόφοιτος Λυκείου ηθοποιός
Νίκη για τους καλλιτέχνες – Το ΣτΕ ακυρώνει το Διάταγμα που υποβάθμιζε τα πτυχία τους
Αντισυνταγματική η εξομοίωση πτυχίων καλλιτεχνικών σχολών με Λύκειο – Ιστορική νίκη για τους εργαζόμενους στην Τέχνη
Νίκη για τους καλλιτέχνες – Το ΣτΕ ακυρώνει το Διάταγμα που υποβάθμιζε τα πτυχία τους
Ο δήμαρχος Σίκινου αποχαιρετά τους μαθητές που φεύγουν με το πλοίο
Ένα viral «αντίο» αγάπης στη Σίκινο: Ο δήμαρχος αποχαιρετά μαθητές με ανοιχτά χέρια (Βίντεο)
Ο δήμαρχος Βασίλης Μαράκης αποχαιρετά με ανοιχτά χέρια τους μαθητές που συμμετείχαν στη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου
Ένα viral «αντίο» αγάπης στη Σίκινο: Ο δήμαρχος αποχαιρετά μαθητές με ανοιχτά χέρια (Βίντεο)