kerameos
Άνοιγμα σχολείων: Θα προηγηθούν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, όμως δεν υπάρχει σχετική εισήγηση από τους Λοιμωξιολόγους, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», υπογράμμισε για μία ακόμη φορά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ τόνισε ότι θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός τάξης.

Η κα Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το βράδυ της Πέμπτης, παρέπεμψε στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία όμως δεν έχει εισηγηθεί μέχρι στιγμής την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ σημείωσε: «Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί».

Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε πάντως σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι «είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς».

Για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις η κα Κεραμέως ανέφερε ότι ακόμη επίσης «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» αλλά συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20- 30 % στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Μάλιστα, η υπουργός ισχυρίστηκε «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων», αναφερόμενη στις μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ενάντια στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ και την αστυνομική καταστολή.

Με αφορμή δε τη νομοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας και την κριτική ότι υλοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας,  η υπουργός είπε: «Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, αλίμονο αν η πανδημία σταματούσε τη Δημοκρατία».

Σχετικά με την κατάληψη στο ΑΠΘ και την εισβολή της αστυνομίας, η κα  Κεραμέως απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό σε μια κατάληψη από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές,  ήταν μία έκνομη ενέργεια. Το ΑΠΘ είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει κάθε διοικητική λειτουργία και δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια (…). Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το πανεπιστήμιο παραδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στο προσωπικό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΙΑΤΡΟΣ
Θύελλα αντιδράσεων για τη μείωση των ηλικιακών ορίων αναβολής στράτευσης των νέων γιατρών
Σύμφωνα με τον Ν. 5265/2026, η ηλικία παρουσίασης στο στρατό μειώνεται από τα 33 στα 28 έτη, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της...
Θύελλα αντιδράσεων για τη μείωση των ηλικιακών ορίων αναβολής στράτευσης των νέων γιατρών
οιελε
Διάλογος με την κυβέρνηση ζητά η ΟΙΕΛΕ για τα αμφιβόλου νομιμότητας μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις
Σοβαρές καταγγελίες για «μαϊμού» μεταπτυχιακά από ξένα πανεπιστήμια
Διάλογος με την κυβέρνηση ζητά η ΟΙΕΛΕ για τα αμφιβόλου νομιμότητας μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις
σπουδαστές φοιτητες
Πρόσκληση μετεγγραφής σπουδαστών του κολλεγίου «AEGEAN OMIROS COLLEGE» στη Λάρισα
Η πρόσκληση δημοσιεύθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας
Πρόσκληση μετεγγραφής σπουδαστών του κολλεγίου «AEGEAN OMIROS COLLEGE» στη Λάρισα