kerameos
Άνοιγμα σχολείων: Θα προηγηθούν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, όμως δεν υπάρχει σχετική εισήγηση από τους Λοιμωξιολόγους, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», υπογράμμισε για μία ακόμη φορά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ τόνισε ότι θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός τάξης.

Η κα Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το βράδυ της Πέμπτης, παρέπεμψε στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία όμως δεν έχει εισηγηθεί μέχρι στιγμής την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ σημείωσε: «Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί».

Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε πάντως σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι «είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς».

Για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις η κα Κεραμέως ανέφερε ότι ακόμη επίσης «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» αλλά συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20- 30 % στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Μάλιστα, η υπουργός ισχυρίστηκε «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων», αναφερόμενη στις μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ενάντια στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ και την αστυνομική καταστολή.

Με αφορμή δε τη νομοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας και την κριτική ότι υλοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας,  η υπουργός είπε: «Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, αλίμονο αν η πανδημία σταματούσε τη Δημοκρατία».

Σχετικά με την κατάληψη στο ΑΠΘ και την εισβολή της αστυνομίας, η κα  Κεραμέως απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό σε μια κατάληψη από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές,  ήταν μία έκνομη ενέργεια. Το ΑΠΘ είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει κάθε διοικητική λειτουργία και δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια (…). Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το πανεπιστήμιο παραδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στο προσωπικό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΣΟΚ, λογότυπο έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ: Παιδεία Youth Forum 2025 «Πανεπιστήμια, Προσβασιμότητα και Ειδική Αγωγή»
Το Παιδεία Youth Forum 2025 του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παρουσιάζει μια εκδήλωση αφιερωμένη στην προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στην τριτοβάθμια...
ΠΑΣΟΚ: Παιδεία Youth Forum 2025 «Πανεπιστήμια, Προσβασιμότητα και Ειδική Αγωγή»
taksi
Αντιδράσεις για τη μετατροπή του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας σε Πειραματικό Λύκειο - Προβλήματα πρόσβασης και υπερφόρτωσης σχολείων

Με κείμενο τους, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας εκφράζει την έντονη ανησυχία τους για τη μετατροπή του...

Αντιδράσεις για τη μετατροπή του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας σε Πειραματικό Λύκειο - Προβλήματα πρόσβασης και υπερφόρτωσης σχολείων
παπα
Ρεσιτάλ κολακείας του Πέτρου Παππά στον Άδωνι: «Κάνατε τα μέγιστα, είστε ο πιο εργατικός υπουργός»
ο Πέτρος Παππάς, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια την εκτίμησή του στον Υπουργό Υγείας
Ρεσιτάλ κολακείας του Πέτρου Παππά στον Άδωνι: «Κάνατε τα μέγιστα, είστε ο πιο εργατικός υπουργός»