Σχολεία – Βατόπουλος: Πρέπει να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες
Υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων τάχθηκε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και σχολεία και λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει αντικειμενική ανάγκη και για τα δύο.

«Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, καθώς σε δυο μήνες είναι οι Πανελλήνιες. Πρόθεση μας είναι όταν ανοίγει κάτι, να μην ξανακλείσει. Γι’ αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και να χωρίς φαινόμενα συνωστισμού», πρόσθεσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας. 

«Βλέπει» παράταση του lockdown

Την ανάγκη να μειωθεί ο δείκτης Rt, που αφορά στον αριθμό των δευτερογενών κρουσμάτων κάτω από το 1, επισήμανε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος προαναγγέλλοντας την παράταση του lockdown και την επόμενη εβδομάδα

Επιπλέον, εκτίμησε ότι αυτές τις μέρες θα καταγραφεί η κορύφωση της πανδημίας και σταδιακά θα αρχίσουν να περιορίζονται τα κρούσματα.

«Κρατάει πολύ αυτή η ιστορία, περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Ίσως έχουμε μια αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων, αλλά σιγά σιγά θα μαζευτεί η κατάσταση», είπε και συμπλήρωσε ότι «αυτό που φοβόμαστε είναι το απρόβλεπτο, δηλαδή να έχουμε υπερμετάδοση σε κάποια περιοχή που δεν το περιμέναμε». 

Για το γεγονός ότι όλοι και περισσότεροι νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορονοϊό, ισχυρίστηκε ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι μεταλλάξεις δεν έχει φανεί πώς ακριβώς λειτουργούν και οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες προφυλάσσονται πολύ περισσότερο. 

Δεν θα επιτραπούν ακόμα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τον Απρίλιο να επαναλειτουργήσει και η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα δεν μπορούν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αν και αυτό θα μπορούσε να γίνει το Πάσχα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.  

Σε ερώτηση για τη συμπεριφορά όσων έχουν κάνει το εμβόλιο, απάντησε ότι αυτές τις ημέρες θα συζητηθεί για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται. «Ο εμβολιασμένος δεν πρόκειται να αρρωστήσει βαριά, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο μεταδίδει. Συνεπώς ο εμβολιασμένος θα πρέπει να προφυλάξει τους γύρω του. Η μάσκα, οι αποστάσεις και η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων θα διατηρηθούν και το 2021», κατέληξε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Αναμόρφωση του συστήματος στρατολόγησης στη Γερμανία - Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση των στρατιωτών της Bundeswehr από 183.000 σε 255.000 - 270.000...
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών
Πώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει την ανάπτυξη των παιδιών – Tα καλά, τα κακά και τα άγνωστα
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών