Σχολεία – Παυλάκης: Πρέπει να μείνουν κλειστά τρεις-τέσσερις εβδομάδες
«Τα σχολεία είναι εστία μετάδοσης», υπογράμμισε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης

Για τα κλειστά σχολεία στην Αττική μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, μετά και την απόφαση για νέο καθολικό lockdown στην Αττική.

«Τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κλειστά τρεις – τέσσερις βδομάδες, σίγουρα. Αλλά είμαι λίγο ανακουφισμένος αυτό τον καιρό. Την προηγούμενη περίοδο στην Ελλάδα συζητούσαμε αν θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά. Χαίρομαι που πείστηκαν οι υπεύθυνοι και νομίζω και το κοινό ότι το lockdown είναι αναγκαίο. Η ανησυχία μου είναι να μην εκφυλιστεί σε lockdown – «μαϊμού». Τώρα έχουμε χειμώνα, καινούργια στελέχη του ιού» δήλωσε στο Mega.

«Τα σχολεία, όπως προβλέπαμε, είναι εστία μετάδοσης. Δημοσιεύσεις πολλών από εμάς, παγκοσμίως, πάντα λέγαμε ότι ο ιός μολύνει όλες τις ηλικίες, όχι όμως με την ίδια ένταση. Η διασπορά στα παιδιά οφείλεται και στους μεταλλαγμένους ιούς, και στο συγχρωτισμό του χειμώνα», είπε ο κ. Παυλάκης.

Εργασία: Πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός

«Χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια για τηλεργασία, αυτό θα αποσυμφορήσει και τα ΜΜΜ. Αυτοί που πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους, θα πρέπει να επιταχυνθεί και ο εμβολιασμός τους. Η μεταφορά του ιού τώρα είναι από τον καθημερινό συγχρωτισμό, από τα σχολεία, από τις μεγάλες παρέες», συνέχισε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι το δημόσιο πρέπει να εφαρμόσει σε τεράστιο βαθμό την τηλεργασία, και να το δουν σοβαρά και οι εταιρίες, τουλάχιστον για 3-4 εβδομάδες. Το κύριο αυτή τη στιγμή είναι να πέσει το ιικό φορτίο. Λόγω του lockdown – ”μαϊμού” δεν ήταν δυνατόν ούτε να μειωθούν τα κρούσματα, ούτε οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

«Το τρίτο κύμα είναι πιο ισχυρό, γιατί ξεκινά από υψηλότερο αρχικό σημείο. Ήδη το Σωτηρία είναι σχεδόν ολόκληρο κατειλημμένο από ασθενείς με κορoνοϊό. Αν αρχίζουμε από τέτοιο υψηλό σημείο είναι εύκολο να εκτιναχθεί ο ιός μέσα σε λίγες εβδομάδες», τόνισε.

«Αν εφαρμοστεί το lockdown όπως πρέπει, και βγουν και γρήγορα τα εμβόλια και τα κάνει ο κόσμος, θα δώσει ευκαιρία να πάρουμε ανάσα ώστε να ανοίξουν σιγά σιγά τα μαγαζιά το Πάσχα, σε καλύτερες συνθήκες. Με την καραντίνα και εφαρμόζοντας τα εμβόλια βάζουμε φράγμα στον ιό γιατί κόβουμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους θανάτους», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Όχι» στις τριπλές Πανελλήνιες και το άγχος της εξόντωσης
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Επεισόδια με την εμπλοκή των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στο ΑΠΘ
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ
Καταγγελίες για προσχεδιασμένο σχέδιο τρομοκράτησης με εισβολές ΜΑΤ και παρακρατικές επιθέσεις
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ
ΤΕΦΑΑ
ΤΕΦΑΑ 2026: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και τα κέντρα εξέτασης για τα αγωνίσματα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
Στην τελική ευθεία για τα ΤΕΦΑΑ: Οδηγός για τις υγειονομικές εξετάσεις και τα αγωνίσματα των υποψηφίων
ΤΕΦΑΑ 2026: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και τα κέντρα εξέτασης για τα αγωνίσματα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι