Σχολεία – Παυλάκης: Πρέπει να μείνουν κλειστά τρεις-τέσσερις εβδομάδες
«Τα σχολεία είναι εστία μετάδοσης», υπογράμμισε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης

Για τα κλειστά σχολεία στην Αττική μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, μετά και την απόφαση για νέο καθολικό lockdown στην Αττική.

«Τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κλειστά τρεις – τέσσερις βδομάδες, σίγουρα. Αλλά είμαι λίγο ανακουφισμένος αυτό τον καιρό. Την προηγούμενη περίοδο στην Ελλάδα συζητούσαμε αν θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά. Χαίρομαι που πείστηκαν οι υπεύθυνοι και νομίζω και το κοινό ότι το lockdown είναι αναγκαίο. Η ανησυχία μου είναι να μην εκφυλιστεί σε lockdown – «μαϊμού». Τώρα έχουμε χειμώνα, καινούργια στελέχη του ιού» δήλωσε στο Mega.

«Τα σχολεία, όπως προβλέπαμε, είναι εστία μετάδοσης. Δημοσιεύσεις πολλών από εμάς, παγκοσμίως, πάντα λέγαμε ότι ο ιός μολύνει όλες τις ηλικίες, όχι όμως με την ίδια ένταση. Η διασπορά στα παιδιά οφείλεται και στους μεταλλαγμένους ιούς, και στο συγχρωτισμό του χειμώνα», είπε ο κ. Παυλάκης.

Εργασία: Πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός

«Χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια για τηλεργασία, αυτό θα αποσυμφορήσει και τα ΜΜΜ. Αυτοί που πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους, θα πρέπει να επιταχυνθεί και ο εμβολιασμός τους. Η μεταφορά του ιού τώρα είναι από τον καθημερινό συγχρωτισμό, από τα σχολεία, από τις μεγάλες παρέες», συνέχισε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι το δημόσιο πρέπει να εφαρμόσει σε τεράστιο βαθμό την τηλεργασία, και να το δουν σοβαρά και οι εταιρίες, τουλάχιστον για 3-4 εβδομάδες. Το κύριο αυτή τη στιγμή είναι να πέσει το ιικό φορτίο. Λόγω του lockdown – ”μαϊμού” δεν ήταν δυνατόν ούτε να μειωθούν τα κρούσματα, ούτε οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

«Το τρίτο κύμα είναι πιο ισχυρό, γιατί ξεκινά από υψηλότερο αρχικό σημείο. Ήδη το Σωτηρία είναι σχεδόν ολόκληρο κατειλημμένο από ασθενείς με κορoνοϊό. Αν αρχίζουμε από τέτοιο υψηλό σημείο είναι εύκολο να εκτιναχθεί ο ιός μέσα σε λίγες εβδομάδες», τόνισε.

«Αν εφαρμοστεί το lockdown όπως πρέπει, και βγουν και γρήγορα τα εμβόλια και τα κάνει ο κόσμος, θα δώσει ευκαιρία να πάρουμε ανάσα ώστε να ανοίξουν σιγά σιγά τα μαγαζιά το Πάσχα, σε καλύτερες συνθήκες. Με την καραντίνα και εφαρμόζοντας τα εμβόλια βάζουμε φράγμα στον ιό γιατί κόβουμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους θανάτους», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μυστικά για να μην τσαλακώνονται πολύ τα ρούχα στο πλυντήριο
Υγρό ή σκόνη; Το δίλημμα στο πλυντήριο που κρύβει περισσότερα απ’ όσα νομίζετε
Καθαριότητα, οικονομία και οικολογία στο μικροσκόπιο – Ποιο απορρυπαντικό συμφέρει πραγματικά και πότε
Υγρό ή σκόνη; Το δίλημμα στο πλυντήριο που κρύβει περισσότερα απ’ όσα νομίζετε
πλυντήριο
Γιατί «χορεύει» το πλυντήριο; Τα 6 πιο συχνά λάθη που προκαλούν… σεισμό στο σπίτι
Από την υπερφόρτωση μέχρι τις κρυφές βλάβες, τι φταίει για τους έντονους κραδασμούς και πώς να επαναφέρετε την ηρεμία στον χώρο σας
Γιατί «χορεύει» το πλυντήριο; Τα 6 πιο συχνά λάθη που προκαλούν… σεισμό στο σπίτι
οδήγηση
Φρένο στην ταχύτητα: Τα νέα όρια στους δρόμους και οι «καμπάνες» που κόβουν το δίπλωμα
Αυστηρότερος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας φέρνει χαμηλότερα όρια στις πόλεις και βαριές ποινές – Πότε ακόμα και τα 50 χλμ./ώρα οδηγούν σε αφαίρεση...
Φρένο στην ταχύτητα: Τα νέα όρια στους δρόμους και οι «καμπάνες» που κόβουν το δίπλωμα
iliada.jpg
Στα ίχνη της Ιλιάδας: Το χωριό του Ολύμπου που κρατά ζωντανή την αρχαία μνήμη
Από τον Όμηρο και τον Αχιλλέα έως τα αρχαιολογικά ευρήματα και τους θρύλους για χαμένα μαντεία, το Πύθιο αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορική διαδρομή
Στα ίχνη της Ιλιάδας: Το χωριό του Ολύμπου που κρατά ζωντανή την αρχαία μνήμη