Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψει την εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας», σχετικά με την τροπολογία Κεραμέως που επιβάλει την εγγραφή των τελευταίων στα επαγγελματική επιμελητήρια της χώρας.
«Με συγκεκριμένη τροπολογία του κατά πλειοψηφία ψηφισθέντα, στην κυριολεξία νύχτα, νόμου (άρθρο 168 του νόμου “Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης") όχι μόνο προκρίνεται η ιδιωτική εκπαίδευση αλλά με τις ρυθμίσεις του δημιουργείται η υποχρέωση στους επαγγελματικούς φορείς να εγγράφουν εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων», σημειώνει σε έντονο ύφος και καταλήγει:
«Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας το θέμα αυτό δεν θα το αφήσει έτσι και αν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα αντίστοιχη μέριμνα να καταργήσει την εν λόγω τροπολογία σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ θα προβεί και σε πιο δραστικά μέτρα αποσύροντας τα μέλη του από όλα τα όργανα και επιτροπές της πολιτείας».
Υπενθυμίζεται πως το ΤΕΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την εν λόγω τροπολογία.
Αναλυτικά το ψήφισμα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας:
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας υπερασπιζόμενο διαχρονικά την δημόσια δωρεάν παιδεία είναι ενάντια σε κάθε ρύθμιση η οποία προκρίνει έναντι αυτής την ιδιωτική εκπαίδευση.
Με συγκεκριμένη τροπολογία του κατά πλειοψηφία ψηφισθέντα, στην κυριολεξία νύχτα, νόμου (άρθρο 168 του νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα») όχι μόνο προκρίνεται η ιδιωτική εκπαίδευση αλλά με τις ρυθμίσεις του δημιουργείται η υποχρέωση στους επαγγελματικούς φορείς να εγγράφουν εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται πλέον στοχευμένη η προσπάθεια από την Κυβέρνηση για απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των κολλεγίων.
Το ΤΕΕ, ως αποκλειστικός φορέας απονομής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και κατ’ επέκταση επαγγελματικών δικαιωμάτων, με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, κατόπιν απόφασης της κεντρικής αντιπροσωπείας, δεν θα επιτρέψει την εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.
Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας καταγγέλλει ομόφωνα την απαράδεκτη μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά και καλεί:
- Το σύνολο των βουλευτών της περιοχής να τοποθετηθεί επί του θέματος και να πιέσει προ την απόσυρση αυτής της κατάπτυστης νομοθετικής ρύθμισης.
- Καλεί το σύνολο των αρχών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της περιοχής μας να τοποθετηθούν σχετικά
- Το Κεντρικό Τεχνικό Επιμελητήριο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προσβολής (αναστολής/ακύρωσης) της εν λόγω τροποποίησης του νόμου.
- Το σύνολο των Φορέων του επιστημονικού κόσμου της περιοχής για από κοινού συντονισμό και στοχευμένη αντίδραση.
Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας το θέμα αυτό δεν θα το αφήσει έτσι και αν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα αντίστοιχη μέριμνα να καταργήσει την εν λόγω τροπολογία σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ θα προβεί και σε πιο δραστικά μέτρα αποσύροντας τα μέλη του από όλα τα όργανα και επιτροπές της πολιτείας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι
Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ
Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ
Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ