Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου διαμαρτύρεται για την αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης και τη μεταφορά αναπληρωτών που υπηρετούσαν σε αυτά σε δομές Ειδικής Αγωγής

Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκαν τα Τμήματα Ένταξης των δημοτικών σχολείων.

Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου διαμαρτύρεται έντονα για τη μεταφορά αναπληρωτών που υπηρετούν στα εν λόγω τμήματα σε δομές Ειδικής Αγωγής που παραμένουν σε λειτουργία.

Αναλυτικά:

Με απόφαση του ΥΠΑΙΘ (στάλθηκε σχετική εγκύκλιος)και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και κατόπιν παράτυπων προφορικών εντολών προς συναδέλφους αναπληρωτές ειδικής αγωγής που υπηρετούσαν σε Τ.Ε. Δημοτικών Σχολείων του Συλλόγου μας ζητήθηκε και επιβλήθηκε η μετακίνηση τους προς λειτουργούντα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά κενά στα συγκεκριμένα σχολεία αναστέλλοντας τη λειτουργία των Τ. Ε. σε κλειστά λόγω μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού Δημοτικά Σχολεία.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ομόφωνα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση αυτή του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της.

Τα όποια λειτουργικά κενά εμφανίζονται στα λειτουργούντα ακόμα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία οφείλει το ΥΠΑΙΘ και η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να τα καλύψουν με προσλήψεις αναπληρωτών (Δ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών) καλύπτοντας παράλληλα και τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και όχι με παράνομες και παράτυπες μετακινήσεις ανακυκλώνοντας το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Επιπρόσθετα καταγγέλλουμε ως απόλυτη ένδειξη αναλγησίας από την πλευρά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και του ΥΠΑΙΘ την απόλυτη εγκατάλειψη των παιδιών των τμημάτων ένταξης των Δημοτικών Σχολείων στα οποία ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω μετακίνησης του εκπαιδευτικού τους (π.χ. Τ. Ε. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου) σε μια περίοδο που η στήριξη των παιδιών αυτών με εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» - επικοινωνία είναι περισσότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο επιβεβλημένη.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους αναπληρωτές ειδικής αγωγής των Τ. Ε. να μην υποκύπτουν σε προφορικές εντολές και πιέσεις και να ζητούν εγγράφως τις εντολές μετακίνησής τους ζητώντας επιπρόσθετα να ορίζεται και χρονική περίοδος για την μετακίνησή τους και την τοποθέτησή τους στα Ειδικά Σχολεία.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να διαμαρτυρηθούν έντονα και εγγράφως για τέτοιου είδους ζητήματα.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να επιληφθεί άμεσα του παραπάνω θέματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολική αίθουσα
Εκπαιδευτικοί: 6.522 λιγότερες οι εφετινές προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια...
ΣΕΠΕ Σητείας "Ο Μύσων": Ιστορικά η φετινή χρονιά μπορεί να καταγραφεί ως χειρότερη στην σύγχρονη ιστορία της εκπαίδευσης. Ενώ ξεκίνησε με καλούς...
Εκπαιδευτικοί: 6.522 λιγότερες οι εφετινές προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια...