Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Τα μέτρα αποκλιμάκωσης του lockdown θα πρέπει να εφαρμοστούν στις 20 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον καθηγητή Δημ. Σαρηγιάννη - Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου

Αρνητικά ως προς το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 7 Δεκεμβρίου τοποθετήθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων ιδανικά πρέπει να ξεκινήσει στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο καθηγητής εξήγησε στo OPEN, πως το άνοιγμα στις 7 Δεκέμβρη είναι «πρόωρο», ενώ εκτίμησε πως τα πρώτα αποτελέσματα του lockdown θα φανούν κατά τις 15 Δεκεμβρίου. Ειδικά σε σχέση με τα σχολεία, σημείωσε πως η διασπορά μεταξύ των μαθητών είναι πράγματι μικρή, ωστόσο προβληματίζουν οι αυξημένες μετακινήσεις των ενηλίκων, που σχετίζονται με τις μεταφορές των μαθητών από και προς τα σχολεία. Υπενθυμίζεται πως παρόμοια πρόταση κατέθεσε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ιδανικά θα πρέπει να πάμε σε αποκλιμάκωση λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκέμβρη», προσέθεσε και έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου η άρση των περιοριστικών μέτρων γίνεται με εξαιρετική προσοχή και σταδιακά. Μάλιστα, η αποκλιμάκωση σχεδιάζεται βήμα προς βήμα μέχρι τον Ιανουάριο, ώστε να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης.

Η τηλεργασία δεν τηρείται

Ο καθηγητής, επίσης, τόνισε πως το μέτρο της τηλεργασίας σε ποσοστό 70% δεν τηρείται, ενώ ακόμη και πολυεθνικές εταιρίες δεν τηρούν το μέτρο ούτε, έστω, στο 50%.

Εξήγησε, δε, πως δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί μηχανισμοί επιβολής των μέτρων, καθώς το σύστημα της «Εργάνης» δεν μπορεί να ταυτοποιήσει ποιοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας και ποιοι έχουν το δικαίωμα να μετακινηθούν από και προς την εργασία του.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βουλή
Νεοδιόριστοι: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή τους
Στην ερώτηση θίγονται ζητήματα εγκυρότητας, αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας της διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Νεοδιόριστοι: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή τους
9804f19e-c249-41c1-93c4-120816a41487-2060x1236_2_22.jpeg
Εκπαίδευση: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Φτάνοντας στο τέλος της φετινής χρονιάς παρατηρούμε ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση εξακολουθούν να υπάρχουν και να γίνονται εντονότερα.
Εκπαίδευση: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...