Στοχοποίηση εκπαιδευτικών από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ - Τους αποκαλεί «αργόσχολους»
Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ακραία στοχοποίηση των εκπαιδευτικών - Ο Γενικός Διεθυντής του ΣΕΒ αναφέρει πως στόχος τους είναι να... σπρώξουν τα παιδιά στο Playstation

Ακραία στοχοποίηση των εκπαιδευτικών από ανάρτηση του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Αλέξανδρου Χατζόπουλου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, παραποιούνται οι θέσεις της ομοσπονδίας για τον συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (blended e-learning) ώστε να παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, συλλήβδην ως αργόσχολοι.

"Χαρακτηριστικά γράφει ότι είμαστε όλοι φτιαγμένοι από «την ίδια πρώτη ύλη»… - κι ότι στόχος μας είναι να σπρώξουμε τα παιδιά στο …playstation!", τονίζει η ομοσπονδία.

Αναλυτικά:

Με κατάπληξη εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, διάβασαν χθες την ακραία, κοινωνικά διχαστική και ρατσιστική, ανάρτηση στα social media του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ Αλ. Χατζόπουλου κατά του συνόλου των εκπαιδευτικών της χώρας, αλλά και κατά της Ομοσπονδίας! Χωρίς γνώση του ζητήματος και ερμηνεύοντας μονομερώς την ανακοίνωσή μας, ο εν λόγω συκοφαντεί την ΟΙΕΛΕ ότι δήθεν ζητά …λιγότερες ώρες μάθημα για τους μαθητές, όταν ο συνδυασμός σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (blended e-learning) που προτείνουμε είναι ο πλέον αποδοτικός και ποιοτικός τρόπος τηλεκπαίδευσης και συνεπάγεται, ως γνωστόν, περισσότερες ώρες προετοιμασίας για τους εκπαιδευτικούς. Χαρακτηρίζει, δε, με αφορμή την δήθεν απαίτησή μας αυτή, συλλήβδην δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ως περίπου αργόσχολους – χαρακτηριστικά γράφει ότι είμαστε όλοι φτιαγμένοι από «την ίδια πρώτη ύλη»… - κι ότι στόχος μας είναι να σπρώξουμε τα παιδιά στο …playstation!

Βεβαίως, το ότι η ανάρτηση αυτή γίνεται από κορυφαίο θεσμικό παράγοντα ενός εκ των κοινωνικών εταίρων κι όχι από τον οποιοδήποτε ανώνυμο πολίτη, θέτει εύλογα το ερώτημα αν ο φορέας του (ο ΣΕΒ) υιοθετεί το ύφος και το περιεχόμενο της ανάρτησης και αν τέτοιου τύπου δημόσιες αναρτήσεις βοηθούν στον κοινωνικό διάλογο που θα πρέπει να διεξάγεται με επιστημονικά επιχειρήματα κι όχι με «εύκολες», λαϊκιστικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Επί τη ευκαιρία, να γίνουν σαφή τα ακόλουθα. Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει τεράστια ευθύνη για όσα λαμβάνουν χώρα στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς είχε 8 ολόκληρους μήνες να προετοιμαστεί για την τεχνική επάρκεια του συστήματος και για την έκδοση παιδαγωγικού υλικού ασύγχρονης εκπαίδευσης σε περίπτωση νέου lockdown.

Επίσης, η ΟΙΕΛΕ έχει ξεκαθαρίσει μέσω των ανακοινώσεών της ότι:

- Διαφωνεί κάθετα με το απογευματινό πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης σε μικρά παιδιά, καθώς οι ώρες αυτές είναι παιδαγωγικά ακατάλληλες και δημιουργούν πρόβλημα στις οικογένειες

- Θεωρεί βλαπτική παιδαγωγικά/ψυχοσυναισθηματικά την υπέρμετρη (σχεδόν επί 6 ώρες ημερησίως) έκθεση μικρών παιδιών σε μια οθόνη, προτείνοντας ως πιο πρακτικό και προσφορότερο τον συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας ο οποίος εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.

- Θεωρεί ότι με τη διαφορετική αντιμετώπιση στο κρίσιμο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, δημιουργείται θέμα συνταγματικής ισονομίας ανάμεσα σε μαθητές που (υποτίθεται ότι) λαμβάνουν ισότιμους τίτλους σπουδών και που θα έπρεπε στοιχειωδώς να φοιτούν υπό ίδιους όρους και προϋποθέσεις. (Εξ ου και η πρότασή μας για πρωινό πρόγραμμα για όλους με έναν συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας)

- Διαφωνεί με την «ανταρσία» των ιδιωτικών σχολείων που χωρίς να ενημερώσουν καμιά θεσμική αρχή και να πραγματοποιήσουν συλλόγους διδασκόντων άλλαξαν τα προγράμματά τους κατά το δοκούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

programa kalypsi
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα «Κάλυψη» έχουν ενταχθεί εκατοντάδες ακίνητα σε δεκάδες δήμους που μετέχουν ήδη στο πρόγραμμα
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι