Κορονοϊός - Βατόπουλος: Υπό συζήτηση το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων
Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων είναι ένα μέτρο που θα συζητηθεί και θα αξιολογηθεί από την επιτροπή για τον κορονοϊό

Υπό εξέταση παραμένει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας της  σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1, η επιτροπή αντιμετωπίζει ένα δίλημμα. Αφενός, η λειτουργία των δημοτικών σχολείων δημιουργεί πρόβλημα με τις μετακινήσεις γονέων και με την ύπαρξη κοινωνικών επαφών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Αφετέρου, το κλείσιμο των σχολείων δημιουργεί πρακτικά προβλήματα με την εργασία των γονέων, ενώ απροσδιόριστες παραμένουν οι ψυχολογικές και παιδαγωγικές επιπτώσεις στους μαθητές.

Αρχική εισήγηση της επιτροπής ήταν να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία, ωστόσο το μέτρο θα ξανασυζητηθεί και θα αξιολογηθεί στο προσεχές διάστημα.

Πολλαπλές οι εστίες που «πυροδότησαν» το δεύτερο κύμα

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο επιδημιολογικό κύμα, ήταν πως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο οι εστίες μετάδοσης του ιού ήταν συγκεκριμένες και ανιχνεύσιμες (προσκυνητές που επέστρεψαν από τα Ιεροσόλυμα, έμποροι από την Καστοριά και πολίτες που επέστρεψαν από έκθεση στο Μιλάνο).

Αντιθέτως, το δεύτερο κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει πυροδοτηθεί από πολλές διαφορετικές εστίες μετάδοσης και, επομένως, ξεκινάει από μεγαλύτερη βάση. Υπενθύμισε, δε, πως ο ίδιος και η πλειονότητα των επιστημόνων είχαν επισημάνει πως η αύξηση των κρουσμάτων θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα