Εκπαιδευτικοί Ικαρίας: Η Τηλεκπαίδευση δεν είναι Εκπαίδευση
«Αρνούμαστε την καταχώρηση απουσιών για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά» - Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων για την τηλεκπαίδευση

«Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση» δηλώνει σε ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων και σημειώνει πως η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται. 

Η ΕΛΜΕ αρνείται την καταχώρηση απουσιών για το διάστημα που τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και τονίζει την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα όλα τα σχολεία, με τη λήψη των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων.

Αναλυτικά:

Σήμερα (σ.σ την Τρίτη) 10/11/2020 συνεδρίασε διαδικτυακά η έκτακτη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας- Φούρνων και μετά από συζήτηση καταλήξαμε στα ακόλουθα:

  • Αποστολή επιστολής προς τους γονείς και κηδεμόνες σχετικές με το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεκπαίδευση.
  • Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας την 12/11/2020.
  • Ψήφισμα για το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεκπαίδευση.

Βασιζόμενοι στο  ίδιο κείμενο ,με μικρές αλλαγές και /ή προσθήκες, έχουν ήδη πάρει αποφάσεις και οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων ευθύνης μας: Γυμνάσιο Αγ. Κηρύκου, ΓΕ.Λ. Αγ. Κηρύκου, ΓΕ.Λ. Ευδήλου, Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ραχών, Γυμνάσιο με Λ.Τ.Φούρνων, και έπεται συνέχεια.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Η « τηλεκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, να ικανοποιήσει τους διδακτικούς στόχους και τους παιδαγωγικούς σκοπούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για αυτό, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι όταν τα σχολεία είναι κλειστά η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται.

Επιπρόσθετα, η μη εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο διαδίκτυο και τις  πλατφόρμες αποκλείει κάθε υποχρεωτικό χαρακτήρα ενός τέτοιου μέτρου.

Η, με βίαιο τρόπο, μεταφορά ενός τέτοιου κόστους σε γονείς και εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε σχέση με το κλείσιμο των σχολείων και την κατάσταση που διαμορφώνεται, η ΓΣ:

  • Απαιτεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και το άμεσο άνοιγμα τους. Τα γεγονότα δικαιώνουν τους αγώνες και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας όλο το προηγούμενο διάστημα.
  • Απορρίπτει  την υποχρεωτικότητα των διατάξεων όπως ορίζονται για μαθητές και εκπαιδευτικούς και αρνείται την καταχώρηση των απουσιών  για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά. Στο ίδιο διάστημα και υπό αυτές τις συνθήκες  δεν μπορεί να καλυφθεί η διδακτέα ύλη και για αυτό κρίνεται αναγκαία η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και η μείωση της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Ζητά να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την τηλεκπαίδευση.

Η Γ.Σ. θεωρεί ότι είναι υπόθεση των εκπαιδευτικών να κρίνουν να αποφασίσουν και να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο και διαδικασία για την επικοινωνία και τη διατήρηση μιας «εκπαιδευτικής» και παιδαγωγικής επαφής με τους μαθητές τους, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε σχολείου και τμήματος.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, πρακτικών μέτρων και κινητοποιήσεων για όλα τα παραπάνω αιτήματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός - Πρυτάνεις: Πίεση στο ΕΣΥ, αλλά είμαστε στο τέλος
Κορονοϊός - Πρυτάνεις: Πίεση στο ΕΣΥ, αλλά είμαστε στο τέλος
«Είμαστε προς το τέλος. Σωστή συμπεριφορά δική μας μαζί με τον εμβολιασμό θα μας βάλουν σε καλό δρόμο» λένε οι πρυτάνεις του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ για την...
Κορονοϊός - Πρυτάνεις: Πίεση στο ΕΣΥ, αλλά είμαστε στο τέλος
Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
«Έξαρση κρουσμάτων» και μεγάλη διασπορά στα σχολεία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου...
Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;
Αλήθεια, τι είδους εκπαιδευτική αξιολόγηση θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης; Γράφει ο Πολύβιος Ψήνας, Κοινωνιολόγος-...
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;