Σχολικά γεύματα: 33.938 αδιάθετα γεύματα θα δοθούν σε επιπλέον δικαιούχους μαθητές
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έγινε καταγραφή 33.938 αδιάθετων σχολικών γευμάτων τα οποία αποφασίστηκε να προσφερθούν σε επιπλέον δικαιούχους μαθητές καθημερινά

Μετά τη διαπίστωση ότι ικανός αριθμός γευμάτων δεν διανέμονταν, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε άμεσα σε επικαιροποίηση του αριθμού των συμμετεχόντων σχολείων, με σχετική εγκύκλιο της αρμόδιας υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη.

«Με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος και την κάλυψη όλων των δυνητικών δικαιούχων, ώστε να ωφεληθούν περισσότερες οικογένειες, προχωράμε στην ένταξη νέων σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα "Σχολικών Γευμάτων" με 33.938 επιπλέον νέους δικαιούχους», ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Ζαχαράκη.

«Σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας που στάθηκαν αρωγοί μας στο έργο αυτό, προχωρήσαμε στις επόμενες διαδικαστικές κινήσεις και προσδιορίσαμε τις νέες σχολικές μονάδες για να ενταχθούν και αυτές στο πρόγραμμα "Σχολικών Γευμάτων", με επιπλέον δικαιούχους το σύνολο των παιδιών που φοιτούν σε αυτές», πρόσθεσε.

«Με τις πρωτοβουλίες αυτές αποδεικνύουμε έμπρακτα τη σημασία που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ορθή αξιοποίηση και διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με ωφελούμενους τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια με μέριμνα για κάθε παιδί σε κάθε μέρος της Ελλάδας», επεσήμανε η υφυπουργός.

Η Σ. Ζαχαράκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και τον ΟΠΕΚΑ «για την άψογη συνεργασία και τον συνεχή συντονισμό για την καλύτερη αξιοποίηση του σημαντικού αυτού προγράμματος».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες - Πότε θα ανακοινωθούν
Στα τέλη Ιουνίου οι βαθμοί των υποψηφίων, ακολουθούν ΕΒΕ, μηχανογραφικό και η τελική «μάχη» για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες - Πότε θα ανακοινωθούν
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
«Μίλα μου, σε ακούω»: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά και προβληματίζει τους ειδικούς
Chatbots αντί για φίλους; Οι αθέατες παγίδες της Τεχνητής Νοημοσύνης για τα παιδιά
«Μίλα μου, σε ακούω»: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά και προβληματίζει τους ειδικούς