magiorkinis
Τα δημοτικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά για την ψυχική υγεία των παιδιών, καθώς και λόγω του μικρού κινδύνου μόλυνσης από κορονοϊό σημειώνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Τα δημοτικά σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά για την ψυχική υγεία των παιδιών, την ώρα που τα δεδομένα δείχνουν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης σε τέτοιες ηλικίες είναι πολύ μικρός. Αυτό σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό, λίγο πριν το lockdown.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΚΠΑ, η μόλυνση από κορονοϊό είναι κατά πέντε φορές μικρότερη σε ηλικίες κάτω των 18 ετών. Την ίδια ώρα, τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία έχουν ψυχική ανάγκη για κοινωνική επαφή, κάτι που είναι αναντικατάστατο.

Επιπλέον, ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων επηρεάζει και τους κοινωνικά ασθενέστερους.

Ο καθηγητής της Ιατρικής του ΕΚΠΑ τόνισε ότι η τάση για ανοιχτά δημοτικά σχολεία είναι παγκόσμια, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο 85% των σχολείων όταν έκλεισε ένα τμήμα λόγω κρούσματων, δεν απαιτήθηκε το κλείσιμο δέυτερου.

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, είναι «αέρας» για τα παιδιά είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι έως τώρα δεν έχει προκύψει ούτε μία ενδοσχολική συρροή, με το συνολικό ποσοστό των κλειστών σχολείων και τμημάτων να βρίσκεται κάτω από τη μονάδα.

Ακόμα, τόνισε ότι οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση και παρακολουθούν καθημερινά το θέμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικές
Τι συνιστούν εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι για σωστή προετοιμασία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;
Ένα στοιχείο που συχνά παραβλέπεται είναι η φροντίδα του ίδιου του μαθητή.
Τι συνιστούν εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι για σωστή προετοιμασία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;
καιρος
Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα στην Αττική και ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»
Στο Ανατολικό Αιγαίο μεταφέρεται το κύμα της κακοκαιρίας – Προειδοποιήσεις από την ΕΜΥ
Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα στην Αττική και ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»