Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Θέμα παροχής σχολικών γευμάτων - δεκατιανού στον μαθητικό πληθυσμό θέτει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Στην επιστολή του επισημαίνει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 30% των παιδιών στην Ελλάδα ανήκουν στα οικονομικά εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού. Επομένως, η επέκταση της διανομής δεκατιανού και γεύματος στα σχολεία, η καθολική κάλυψη των αναγκών σε σίτιση με ευθύνη του κράτους, με σύγχρονους, επιστημονικούς όρους, είναι επιβεβλημένη ανάγκη, αναφέρει.

Στη συνέχεια, υποστηρίζει ότι χρειάζεται, συνεπώς, η επέκταση του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» - «Δεκατιανό» σε όλο το μαθητικό πληθυσμό και για όλα τα γεύματα, ώστε να συμπεριλάβει και τις μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, διαμορφώνοντας τα ανάλογα διατροφολόγια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Αναλυτικά, η επιστολή του δημάρχου, που κοινοποιείται και στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας):

Κυρία/-ε Υπουργέ,

Η καθολική κάλυψη των αναγκών του μαθητικού πληθυσμού σε σίτιση είναι επιβεβλημένη, καθώς η σωστή, ισορροπημένη και επαρκής διατροφή των παιδιών, είναι απαραίτητη για τη σωστή τους ανάπτυξη, για την κοινωνικοποίησή τους, για τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Σήμερα όμως, η κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών, έχει και ένα επιπλέον νόημα, καθώς με τη φορολογία, την περικοπή των μισθών, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, δημιουργήθηκε μία τραγικά αδιέξοδη κατάσταση στις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών τους, όπως είναι η σωστή, ισορροπημένη, πλήρης διατροφή για την υγιή ανάπτυξή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 30% των παιδιών στη χώρα μας ανήκουν στα οικονομικά εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού. Επομένως, η επέκταση της διανομής δεκατιανού και γεύματος στα σχολεία, η καθολική κάλυψη των αναγκών σε σίτιση με ευθύνη του κράτους, με σύγχρονους, επιστημονικούς όρους, είναι επιβεβλημένη ανάγκη.

Μάλιστα, αποτελεί και πάγια διεκδίκηση του γονεϊκού κινήματος, τα σχολικά γεύματα να δίνονται ενιαία, με ευθύνη του κράτους.

Χρειάζεται, συνεπώς, η επέκταση του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» - «Δεκατιανό» σε όλο το μαθητικό πληθυσμό και για όλα τα γεύματα, ώστε να συμπεριλάβει και τις μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, διαμορφώνοντας τα ανάλογα διατροφολόγια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα, που να έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την εκπόνηση, την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων.

Όμως, για τη φετινή χρονιά και την άμεση επέκταση του προγράμματος, οι Σχολικές Επιτροπές μπορούν να αναλάβουν -με την ανάλογη αύξηση της χρηματοδότησης- τη διεύθυνση και τη λειτουργία του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

sxoleia
Σχολεία: Κινητοποίηση γονέων και στην Ικαρία την Πέμπτη - Μόλις 40% προσέλευση την πρώτη εβδομάδα
Μόλις στο 40% η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία της Ικαρίας την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας - Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη από την Ένωση Γονέων
Σχολεία: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και στην Ικαρία την Πέμπτη
Εκπαιδευτικοί: Άδεια ανατροφής στους νεοδιόριστους όπως και στους μόνιμους
Αίτημα της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την άδεια ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών - Τι ζητά το σωματείο
Εκπαιδευτικοί: Άδεια ανατροφής στους νεοδιόριστους όπως και στους μόνιμους
argyroupoli
Αργυρούπολη: «Με χτυπούσε στο κεφάλι μέχρι να λιποθυμήσω» - Συγκλονίζει η πρώην σύντροφος του 46χρονου
Συγκλονίζει η πρώην σύντροφος του 46χρονου που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της συντρόφου του στην Αργυρούπολη
Αργυρούπολη: «Με χτυπούσε στο κεφάλι μέχρι να λιποθυμήσω» - Συγκλονίζει η πρώην σύντροφος του 46χρονου