Η ΝΔ «βλέπει» πολιτική κάλυψη στις μαθητικές καταλήψεις εν μέσω πανδημίας
Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά σχολεία της χώρας

Η ΝΔ αντί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, επιλέγει το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολιτική κάλυψη στις καταλήψεις, την ώρα που ήδη 100 σχολεία και τμήματα έχουν κλείσει μόλις μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Επιπλέον, παραβλέπει τα αιτήματα των μαθητών για περισσότερα μέτρα προστασίας της υγείας, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, υποστήριξε ότι «δεν γνωρίζω αν οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες, αλλά σίγουρα έχουν πολιτική κάλυψη» και συμπλήρωσε πως οι καταλήψεις είναι κατά του ελληνικού λαϊκού σπιτιού, καθώς έχουν χαθεί σημαντικές διδακτικές ώρες για τους μαθητές. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος ισχυρίστηκε ότι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη τα έκλεισε η κυβέρνηση, καθώς έσπευσε να τα ανοίξει. «Η κυβέρνηση έχει εξαφανιστεί και φταίνε μόνο οι μαθητές» τόνισε ο Γ. Βαρεμένος, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των μαθητών είναι υπέρ της χρήσης μάσκας και πως ζητούν καλύτερες συνθήκες μέσα στις τάξεις. 

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με ένα τρόπο που δεν είναι σοβαρός, κοιτάει να ρίξει αλλού την μπάλα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Δ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο για κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες θέσεις για Πιστοποιημένους εκπαιδευτές Ενηλίκων - Ξεκινάτε 5 ή 8/1 και πληρώνεστε άμεσα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεμάτο αμφιθέατρο με φοιτητές σε Πανεπιστήμιο
Διαγραφές φοιτητών: "Τίτλοι τέλους" σήμερα για 220.000 στα Πανεπιστήμια
Άνοιξε το πρώτο μεγάλο «κύμα» αυτόματων διαγραφών για χιλιάδες φοιτητές - Ποια Πανεπιστήμια παίρνουν «παράταση ζωής» έως το 2026
Διαγραφές φοιτητών: "Τίτλοι τέλους" σήμερα για 220.000 στα Πανεπιστήμια
ierarxes.jpg
Τριών Ιεραρχών 2026: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια
Εορτή των Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας - Τι ισχύει για τα φροντιστήρια
Τριών Ιεραρχών 2026: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια