σχολείο απολύμανση κορονοιος τάξη
Κορονοιός και «Ιανός» κλείνουν τα σχολεία ανά την χώρα και σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου - Δείτε την ανανεωμένη λίστα σήμερα!

Από την μία οι καιρικές συνθήκες έχουν σημάνει συναγερμό και τα σχολεία κλείνουν προληπτικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από την άλλη καθημερινά ανακοινώνονται νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές ή καθηγητές στα σχολεία. 

Κλειστά σχολεία σήμερα με απόφαση σε όλη την Δυτική Ελλάδα, δηλαδή σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία με απόφαση που ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις εκεί περιοχές.

Οι δήμαρχοι βγάζουν συνεχώς ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία λόγω του "Ιανού"

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία: Στους νομούς Αιτολωακαρνανίας, Αχαίας, Ηλείας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Ζακύνθου, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία και στον δήμο Θηβαίων, στο δήμο Αργους Μυκηνών, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου, Χαλκίδας, Κύμης και δυτικής Μάνης.

Κρούσματα στα σχολεία

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας, στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, καθαρίστρια του σχολείου παρουσίασε συμπτώματα του ιού και υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. Έτσι, το σχολείο έκλεισε, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία ινχιηάτησης των επαφών της γυναίκας.

Έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστά τα σχολεία 

  • Περιφερειακής ενότητας Λέσβου
  • Περιφερειακής ενότητας Πέλλας

Κλείνει επίσης έως 18 Σεπτεμβρίου το

  • Δημοτικό σχολείο ΕΑΕ Καλλιθέας Λήμνου, Καλλιθέας Λήμνου
  • 2ο δημοτικό Βούτων Ηρακλείου
  • 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής
  • Νηπιαγωγειο ΕΑΕ, Καλλιθέας Λημνου
  • 2ο γυμνάσιο Πύργου Ηλεία
  • 7ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας
sxoleia

 

Ανακοινώσεις δημάρχων σε Γλυφάδα και Δάφνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Γλυφάδας, «έως το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η απολύμανση του σχολείου, ενώ η λειτουργία του τμήματος στο οποίο διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός αναστέλλεται από αύριο και για 14 ημέρες. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ. Ως εκ τούτου, με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει».

Παράλληλα, στο δήμο Δάφνης - Υμηττού, αργά το βράδυ της Τετάρτης, έγινε γνωστό «ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε δασκάλα του 7ο Δημοτικού Σχολείου Δάφνης. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου και όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Ο Δήμος προέβη σε απολύμανση όλου του σχολικού συγκροτήματος και εφάρμοσε όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Το τμήμα της συγκεκριμένης δασκάλας θα παραμείνει κλειστό για δεκατέσσερις (14) ημέρες».

Το alfavita.gr σας ενημερώνει καθημερινά με ειδήσεις για τα κλειστά σχολεία και για τα κρούσματα στα σχολεία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανου
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
Αποχώρησε από το συλλαλητήριο αφήνοντας αιχμές για την οργανωτική επιτροπή
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
καισαριανή
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ιστορικής συλλογής που είχε βγει σε ηλεκτρονική δημοπρασία – «Μνημείο εθνικής μνήμης» τα ντοκουμέντα της Αντίστασης
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής