Κ. Γαβρόγλου: Ορισμένοι σχολάρχες λειτούργησαν ως «πέμπτη φάλαγγα» στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
Δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων και το νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων, με μια γεμάτη υπονοούμενα ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς τον Μάιο του 2017, τους προσφέραμε ανταλλάγματα χωρίς να διευκρινίζεται ούτε ποια ήταν αυτά ούτε και για ποιον λόγο.

Ήταν η περίοδος όπου οι Θεσμοί μας ασκούσαν τεράστια πίεση και μάλιστα με εκβιασμούς ότι θα σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο, αν δεν ξαναδωθεί το δικαίωμα στους σχολάρχες να απολύουν τους εκπαιδευτικούς χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Επειδή γνωρίζαμε τους ανοιχτούς διαύλους αρκετών ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων με τους Θεσμούς, τους καλέσαμε για να δηλώσουμε ανοιχτά και στους ίδιους την απόλυτη άρνηση μας στο αίτημα των θεσμών το οποίο ήταν προφανώς υποβολιμαίο από τα εργοδοτικά συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η συνάντηση ήταν σύντομη μιας και οι ιδιοκτήτες επέμεναν σθεναρά στις ελεύθερες απολύσεις. Μετά από έναν μήνα, με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την τελική επικράτηση της δικής μας πολιτικής πάνω στις ωμές απαιτήσεις των ιδιωτικών συμφερόντων, καταφέραμε να πάρουν οι θεσμοί πίσω την αρχική τους θέση. Αν τώρα ο Σύνδεσμος έχει να πει κάτι παραπάνω, ας αφήσει τους υπαινιγμούς και τις ρητορικές ακροβασίες και ας καταθέσει τι ακριβώς εννοεί.

Η ίδια η ανακοίνωση εκθέτει τους σχολάρχες στα μάτια της κοινωνίας καθώς αποτελεί κυνική παραδοχή του ρόλου που διαδραμάτισαν ως «πέμπτη φάλαγγα» στις προσπάθειες της Κυβέρνησης Σύριζα να κλείσει τις αξιολογήσεις και να οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή.

Ελπίζουμε να μην καταφέρουν τώρα να «περάσουν» όλα όσα δεν κατάφεραν να «περάσουν» το 2017 επιχειρώντας, ανεπιτυχώς, να εργαλειοποιήσουν τους Θεσμούς μετατρέποντάς τους σε πολιορκητικό κριό. Ωστόσο, το γεγονός ότι, όπως άλλωστε παραδέχονται οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους, ορισμένα από τα ιδιωτικά σχολεία είναι επίσημοι σπόνσορες της ΝΔ αποτελεί παράμετρο που όντως εγείρει αξιώσεις και προσδοκίες από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων: «Πόλεμος λάσπης από την ΟΙΕΛΕ - Τι μας ζήτησε ο Γαβρόγλου τον Μάιο του 2017;

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα