ΟΙΕΛΕ: Ακραία προσχηματική και βαθιά αντιδημοκρατική η πρόσκληση Κεραμέως σε «διάλογο»
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «αρμαγεδώνα» στο χώρο της Εκπαίδευσης, μετά την ανακοίνωση «fast track» νομοσχεδίου

Για «ακραία προσχηματική και βαθιά αντιδημοκρατική πρόσκληση της υπουργού Παιδείας σε "διάλογο"» κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ, σε ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε μετά το έκτακτο Δ.Σ που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου. Η νέα εξέλιξη έρχεται μετά την ανακοίνωση του υπουργείου για κατάθεση σχεδίου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «καλείται αιφνιδιαστικά να προσέλθει εντός 24 ωρών και χωρίς καμιά γνώση των απόψεων του Υπουργείου Παιδείας» σε διάλογο, την ώρα που «ήδη το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι έτοιμο». 

Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για «αρμαγεδώνα» στο χώρο της Εκπαίδευσης, ενώ αναμένεται να ζητήσει από την υπουργό Παιδείας «να αποστείλει μέχρι αύριο στην Ομοσπονδία σημεία διαβούλευσης, έτσι ώστε να προσέλθουμε την Τρίτη, 7/7 και ώρα 12 σε διάλογο, αφού προηγηθεί τη Δευτέρα επεξεργασία θέσεων και προτάσεων σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση τη Δευτέρα, με ΟΙΕΛΕ, ΣΙΣ και Συλλόγους Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων, ενόψει επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ: ΣΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ ΚΑΛΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΧΩΡΙΣ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ακραία προσχηματική και βαθιά αντιδημοκρατική η πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας σε «διάλογο» με την ΟΙΕΛΕ, με την Ομοσπονδία να καλείται αιφνιδιαστικά να προσέλθει εντός 24 ωρών και χωρίς καμιά γνώση των απόψεων του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ήδη το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι έτοιμο, σύμφωνα με την Υπουργό, να κατατεθεί την Τρίτη στον Πρωθυπουργό (άρα, ποιος ο λόγος της πρόσκλησης, από τη στιγμή που υπάρχουν τετελεσμένα;)

Με αφορμή την προσχηματική αυτή πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας συνεκλήθη εκτάκτως συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Υπουργό να αποστείλει μέχρι αύριο στην Ομοσπονδία σημεία διαβούλευσης, έτσι ώστε να προσέλθουμε την Τρίτη, 7/7 και ώρα 12 σε διάλογο, αφού προηγηθεί τη Δευτέρα επεξεργασία θέσεων και προτάσεων σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη μια εισαγωγική συζήτηση με την Υπουργό για την ιδιωτική εκπαίδευση έχει γίνει από το Δεκέμβριο του 2019. Αναλυτικότερα, η απόφαση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

«Η πρόσκληση σε έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο προϋποθέτει τη γνώση των θέσεων και των απόψεων και των δύο πλευρών. Διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας (πλην Αρβανιτόπουλου που νομοθετούσε εν κρυπτώ και σε αποκλειστική συνεννόηση με εργοδότες…) πρώτα κατέθεταν τις απόψεις τους στις συλλογικότητες της εκπαίδευσης και στη συνέχεια ακολουθούσε η διαβούλευση. Διάλογος στα τυφλά και χωρίς καμιά γνώση των ζητημάτων αποτελεί προσχηματική διαδικασία και προδικάζει την ακραία μονομέρεια των όσων περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Ο προσχηματικός χαρακτήρας του διαλόγου ενισχύεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει το σχέδιο νόμου αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων και ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται στους χώρους εργασίας τους, αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα και το δικαίωμα τους να αντιδράσουν σε ενδεχόμενες βλαπτικές για αυτούς ρυθμίσεις.

Με αυτό το σκεπτικό το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ καλεί την Υπουργό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τρίτη, 7/7, στις 12 να αποστείλει στην Ομοσπονδία μέχρι αύριο το βράδυ σημεία διαβούλευσης για την ιδιωτική εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι ήδη τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα προσέλθει στον προσχηματικό αυτό διάλογο και θα αφήσει την Υπουργό να συνομιλήσει με το πρόθυμο και ήδη ικανοποιημένο ακροατήριο του Συνδέσμου των σχολαρχών και των «επιλεγμένων» γονέων (δεν υπάρχει κατοχυρωμένος θεσμικός εκπρόσωπος γονέων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων). Αποστέλλει, δε, ήδη αιτήματα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό (που, σύμφωνα με την Υπουργό, επείγεται για την κατάθεση του νομοσχεδίου) και με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οφείλουμε, τέλος, να θέσουμε τον κλάδο, αλλά και το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος σε κατάσταση ετοιμότητας, διότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες γεννούν φόβους για την επέλαση Αρμαγεδδώνα, όχι μόνο για το χώρο μας, αλλά για το σύνολο του χώρου της Παιδείας στην Ελλάδα».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε