Ανοιχτά σχολεία: Ελλείψεις σε καθαρίστριες, απληρωσιά, χωρίς μάσκες και απολυμαντικά
Για την επόμενη μέρα στα σχολεία και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται μίλησε στο Mega o ταμίας της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου

Ο Ν. Κωνσταντίνου επισήμανε ότι η Ομοσπονδία από την αρχή είχε αναφερθεί σε δύο προτεραιότητες: Ότι δεν θα πρέπει να γίνουν προαγωγικές εξετάσεις -αλλά οι μαθητές να προαχθούν με τον μέσο όρο των δύο τετραμήνων- και να επιστρέψει η Γ' Λυκείου στα σχολεία για να συμπληρώσει την ύλη που δεν είχε καλυφθεί μέχρι τον Μάρτιο και να πάει οργανωμένα στις Πανελλαδικές.

«Δώσαμε μεγάλη σημασία στις Πανελλαδικές γιατί αυτές είναι το μεγάλο στοίχημα που δίνει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάθε χρόνο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, αυτό που δεν είχε εξασφαλιστεί το προηγούμενο διάστημα πριν, δηλαδή, κλείσουν τα σχολεία -συνέχισε ο κ. Κωνσταντίνου- είναι η «τριπλέτα» γάντια-μάσκες-καθαριότητα.

Δεν υπήρχαν μάσκες, ούτε γάντια και η καθαριότητα ήταν ελλιπέστατη, τόνισε.

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το σημείο να καλυφθεί από το κράτος.Θα πρέπει τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές να καλυφθούν με μάσκες και με γάντια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μέσα σε κλειστές αίθουσες η χρήση τους θα είναι προαιρετική», είπε.

Επιπλέον, μίλησε για τα παραδείγματα της Γαλλίας και της Γερμανίας όπου η χρήση ατομικών μέσων προστασίας είναι υποχρεωτική. «Θεωρούμε αυτονόητο ότι το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της καθαριότητας, επισήμανε ότι μικρό μέρος των σχολείων έχουν καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, καθώς στα περισσότερα σχολεία οι καθαρίστριες εργάζονται μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου. «Για το ζήτημα αυτό θα πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση», είπε.

Σημειώνεται ότι πολύ συχνές είναι οι καταγγελίες σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών των σχολικών καθαριστριών που σημειώνονται σε πολλούς δήμους. Για παράδειγμα, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε γίνει καταγγελία ότι απλήρωτες παρέμεναν πάνω από 9.000 χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki agogi
Αποκλειστικό - Ειδική Αγωγή: Στην τελική ευθεία οι οριστικοί πίνακες 1ΕΑ και 4ΕΑ/2025
Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα ΑΣΕΠ στους πίνακες 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025 - Αποκλειστικές πληροφορίες alfavita
Αποκλειστικό - Ειδική Αγωγή: Στην τελική ευθεία οι οριστικοί πίνακες 1ΕΑ και 4ΕΑ/2025
μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα