ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση για τα ενοίκια των φοιτητών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ερώτηση για τους γονείς που καταβάλλουν ενοίκια σε τέκνα που σπουδάζουν, καθώς και για εργαζόμενους σε κατασκευαστικές εταιρίες, ξεναγούς

Σειρά από ερωτήσεις υπέρ της μείωσης των ενοικίων φοιτητικής κατοικίας, της στήριξης των εργαζομένων και των εταιριών στον κατασκευαστικό τομέα και των διπλωματούχων ξεναγών κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Με την πρώτη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Κεφαλίδου, Μ. Κατρίνης και Β. Κεγκέρογλου ζητούν να ληφθεί μέριμνα υπέρ των εργαζομένων που πληρώνουν ενοίκιο για τα τέκνα τους τα οποία φοιτούν σε άλλη πόλη. Σημειώνουν επίσης ότι αρκετοί φοιτητές, «μετά την απόφαση για εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων από τα πανεπιστήμια, επέστρεψαν προσωρινά στους γονείς τους, χωρίς να διακόψουν τη μίσθωση της φοιτητικής τους κατοικίας, αφού δεν γνώριζαν πόσο θα διαρκέσει η περίοδος που θα παρέμεναν κλειστά τα πανεπιστήμια».

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλή, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Χρ. Γκόκας, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Μιχ. Κατρίνης και Απ. Πάνας σημειώνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργολήπτριες εταιρίες στην διεκπεραίωση του έργου τους, «είτε αυτό συνίσταται στην αδυναμία μεταφοράς προσωπικού στο χώρο εργασίας τους και στην εξεύρεση καταλυμάτων για το προσωπικό που εργάζεται μακριά από τους τόπους κατοικίας του, αφού οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν κλείσει, είτε αυτό αφορά στην αδυναμία συνεννόησης με φορείς και υπηρεσίες, αφού παρουσιάζεται απροθυμία προσέλευσης υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών του Δημοσίου, αλλά και στην αδυναμία έγκαιρης λήψης πιστοποιητικών όπως φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας». Οι βουλευτές -μεταξύ άλλων- ζητούν την επέκταση των ΚΑΔ ώστε να αφορά και κλάδους στους οποίους δεν έχει επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, την αναστολή όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων για έξι μήνες και την παράταση του χρόνου υποβολής προσφορών για νέους διαγωνισμούς.

Επίσης, σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Δ. Μπιάγκης, Β. Κεγκέρογλου και Γ. Φραγγίδης επισημαίνουν ότι οι 2.000 διπλωματούχοι ξεναγοί δεν λαμβάνουν ενίσχυση, «σ' αντίθεση μ' άλλους συγγενείς κλάδους» ενώ δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν το επίδομα ανεργίας, λόγω μη καταχώρισης των ενσήμων τους από τον ΕΦΚΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
Τελεσίγραφο Νίκου Παππά σε Αλέξη Τσίπρα - «Για να υπάρξει γάμος πρέπει να το θέλουν και οι δύο»
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
Συντάξεις
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
Το αίτημα αφορά περίπου 2.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2013, κατ’ εφαρμογή των τότε δημοσιονομικών...
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
asthenoforo-ekav.jpg
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την σφοδρή σύγκρουση στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Κορίνθου: Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων με έναν νεκρό επιβάτη
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την σφοδρή σύγκρουση στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου