kerameos
Αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά

Τρία σενάρια για να μην χαθεί η σχολική χρονιά επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN TV.

Σύμφωνα με την υπουργό, αν τα πράγματα δεν είναι καλά, η κυβέρνηση σκέφτεται τα εξής τρία σενάρια για να μην χαθεί η χρονιά: 

  • Σκεφτόμαστε επέκταση σχολικού έτους
  • Μείωση της διδακτικής ύλης
  • Αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων

«Τα σχολεία έκλεισαν αλλά η ζωή συνεχίζεται. Τα μαθήματα εξ αποστάσεως ξεκινούν από τη Δευτέρα στην Γ' Λυκείου. Κάναμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τον πρωθυπουργό», σημείωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας. 

«Από άποψη υποδομής είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σε όλη τη χώρα. Αυτό, όμως, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως. Τόνισε ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά: Δηλαδή από την Γ' Λυκείου αρχικά και τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Δεν αποκαθιστά αυτή η διδασκαλία τη δια ζώσης εκπαίδευσης, αλλά είναι ένας τρόπος να γίνει το μάθημα τώρα», ήταν το μήνυμά της. «Οταν ξανανοίξουν τα σχολεία, θα γίνει επανάληψη της ύλης και θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες», τόνισε η υπουργός. 

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει περικοπή της ύλης, η υπουργός Παιδείας απάντησε: «Μείωση της διδακτικής ώρας σε 30 με 35 λεπτά και περικοπή περιπατητικών εκδρομών. Αυτά θα γίνουν αν τα σχολεία ανοίξουν στις 26 Μαρτίου».

«Δεν έχουμε διακοπές. Πρέπει να περιορίζουμε τις εξόδους μας. Πρέπει να προσέξουμε», ήταν το μήνυμά της προς όλους. 

Για την εκκλησία, που δεν βάζει ακόμα... λουκέτο, τόνισε: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες οδηγίες για τις συνθροίσεις. Και η εκκλησία το είπε. Από εκεί και πέρα σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης θα συνεχιστούν να λαμβάνονται αποφάσεις. Το είπε και η εκκλησία ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις της κυβέρνησης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή που γίνεται μόνο εξ αποστάσεως και έχει ανοικτές αιτήσεις

Μοριοδοτούμενη 9μηνη επιμόρφωση από το σπίτι στην Σχολική Ψυχολογία του Παν.Αιγαίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Στις 22 Απριλίου οι Πρυτανικές εκλογές - Οι προκηρύξεις
Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για την ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Στις 22 Απριλίου οι Πρυτανικές εκλογές - Οι προκηρύξεις
ΑΠΘ
ΑΠΘ: 100 αγριοκερασιές για τα 100 χρόνια του ΑΕΙ – Συγκίνηση για τους φοιτητές που χάθηκαν στα Τέμπη
Συμβολική δράση από την Πρυτανεία και τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ - Η πρώτη αγριοκερασιά αφιερώθηκε στους φοιτητές - θύματα των Τεμπών
ΑΠΘ: 100 αγριοκερασιές για τα 100 χρόνια του ΑΕΙ – Συγκίνηση για τους φοιτητές που χάθηκαν στα Τέμπη
αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: Νεκρή 67χρονη ΑμεΑ κατά την αποβίβαση από αεροπλάνο
Αδιανόητο δυστύχημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Η άτυχη γυναίκα έπεσε από τον ειδικό αναβατήρα
Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: Νεκρή 67χρονη ΑμεΑ κατά την αποβίβαση από αεροπλάνο