tsanta
Αναλυτικά το έγγραφο που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Διευκρινίσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, «οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί που λόγω ποσοστού αναπηρίας τέκνου 67%, εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους προτάσσονται και κατά τη διαδικασία μεταθέσεων και τοποθετήσεων εντός της ίδιας περιοχής, ενώ εξαιρούνται από την κρίση υπεραριθμίας».

Αναλυτικά το έγγραφο:

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με το ν. 4653/2020 (ΦΕΚ 12Α’)».

Σας γνωρίζουμε ότι οι διατάξεις του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (ΦΕΚ 45Α’) τροποποιήθηκαν με το άρθρο 55 του ν. 4653/2020 (ΦΕΚ 12Α’), όπου ορίζεται ότι: «Στο άρθρο 13 του π.δ. 50/1996 (Α΄ 45) προστίθεται δεύτερη παράγραφος ως εξής: Η προτεραιότητα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της προηγούμενης παραγράφου ισχύει τόσο για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης όσο και για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εντός της ίδιας περιοχής».

Περαιτέρω, με την παράγραφο η΄ του άρθρου 63 του ίδιου νόμου, καταργήθηκαν οι παράγραφοι 3, 4 και 6 του άρθρου 30 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71Α’).

Συνεπώς, εφεξής, οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί που λόγω ποσοστού αναπηρίας τέκνου 67%, εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους (παρ. 2 του άρθρου 39 του ν.4403/2016, ΦΕΚ 125Α’), προτάσσονται και κατά τη διαδικασία μεταθέσεων και τοποθετήσεων εντός της ίδιας περιοχής, ενώ εξαιρούνται από την κρίση υπεραριθμίας.

Τα ανωτέρω θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τα αρμόδια όργανα κατά τις διαδικασίες κρίσης και τοποθέτησης υπεράριθμων εκπαιδευτικών, καθώς και μεταθέσεων και τοποθετήσεων εντός της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν σχετικά οι εκπαιδευτικοί αρμοδιότητάς σας και αναζητηθούν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα και με τα οριζόμενα στις υπ’αριθμ. 176287/Ε2/12-11-2019 (ΑΔΑ: ΩΝΞ446ΜΤΛΗ-9ΜΡ) & 176269/Ε2/12-11-2019 (ΑΔΑ: ΩΛΛΤ46ΜΤΛΗ-9ΗΚ) εγκυκλίους μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2019-2020.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΡΟΜΠΕΛΗ

Από το fresh-education.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Gmail
Ψηφιακός «συναγερμός» για 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες του Gmail: Η νέα απάτη που «αδειάζει» λογαριασμούς
Η παγίδα των τεσσάρων βημάτων - Πώς να προστατευτείτε
Ψηφιακός «συναγερμός» για 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες του Gmail: Η νέα απάτη που «αδειάζει» λογαριασμούς
koinoniologia.jpg
Το έλλειμμα των κοινωνικών επιστημών στο σχολείο: Γιατί οι Έλληνες έφηβοι υστερούν έναντι των Ευρωπαίων συνομηλίκων τους
Κραυγή αγωνίας από τους κοινωνιολόγους
Το έλλειμμα των κοινωνικών επιστημών στο σχολείο: Γιατί οι Έλληνες έφηβοι υστερούν έναντι των Ευρωπαίων συνομηλίκων τους
rethymno_crete.jpg
Η ελληνική πόλη που «νίκησε» την υπογεννητικότητα – Πώς ανατρέπει το δημογραφικό αδιέξοδο
Γιατί είναι ο πιο νεανικός νομός της χώρας; Η ακτινογραφία μιας επιτυχίας
Η ελληνική πόλη που «νίκησε» την υπογεννητικότητα – Πώς ανατρέπει το δημογραφικό αδιέξοδο