«Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ποιοι θα διδάσκουν τα νέα προγράμματα στα σχολεία»
Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων φέρνουν τα νέα προγράμματα σπουδών, ενώ εισάγονται και νέες θεματικές, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον «Αθήνα 9,84»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» του «Αθήνα 9,84» παραχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις νέες θεματικές στα σχολεία, το δάσκαλο εμπιστοσύνης και τα νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία.

Για τις νέες θεματικές στα σχολεία

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία των νέων θεματικών, που μπαίνουν στο σχολείο αυτό το Σεπτέμβριο. Οι νέες θεματικές στοχεύουν στο να δίνει το σχολείο μία πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά. Να ετοιμάζει τα παιδιά να βγουν στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες. Νέες θεματικές όπως ο εθελοντισμός, σεξουαλική αγωγή, πρόληψη και προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, σεβασμό στον άλλων, στην διαφορετικότερα. Ξεκινούν πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο».   

Για το δάσκαλο εμπιστοσύνης

«Σκοπός είναι να θεσμοθετηθεί ο θεσμός του δάσκαλου-καθηγητή εμπιστοσύνης, στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν να μιλούν πιο εύκολα. Να ανοίγονται. Η δουλειά του δεν είναι να είναι ψυχολόγος, θα παραπέμπει αμέσως στους αρμόδιους λειτουργούς αν διαπιστώσει το οτιδήποτε. Θα είναι δάσκαλος-καθηγητής μεταξύ των διδασκόντων. Στόχος είναι να μπορούν τα παιδιά να μιλούν πιο εύκολα», υπογράμμισε  η υπουργός Παιδείας.

Για τα νέα προγράμματα

Για νέα προγράμματα η κ. Κεραμέως τόνισε πως «τα νέα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής για όλα τα μαθήματα. Δηλαδή νέα βιβλία και νέα προγράμματα σπουδών για όλα τα μαθήματα από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο. Είναι κάτι χρονοβόρο που όμως έχει ήδη δρομολογηθεί. Ένα δεύτερο κομμάτι είναι μια καινοτομία που εισάγουμε και λέει ότι: αποστολή του σχολείου δεν είναι μόνο να μάθει γράμματα, αλλά και να βγάλει στην κοινωνία πιο σφαιρικά διαμορφωμένους πολίτες. Πολίτες που θα ξέρουν να συμπεριφέρονται, να δραστηριοποιούνται περισσότερο. Μιλάμε για εισαγωγή στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί για το πως θα γίνει αυτό και για το ποιοι θα τα διδάσκουν. Θα γίνονται κάποιες μικρές αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα. Θεματικές που ξεκινούν από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο».  

«Στόχος να καταστήσουμε τη χώρα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης»

«Στόχος του πρωθυπουργού αλλά και δικός μου προσωπικά είναι να καταστήσουμε τη χώρα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης. Να αποτελέσει η χώρα μας πόλο έλξης για φοιτητές που θα έρθουν να σπουδάσουν στα εξαιρετικά πανεπιστήμια μας, τόνισε η κ. Κεραμέως.

«Θεωρώ ότι δεν αξιοποιείται όπως θα μπορούσε το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και τα εξαιρετικά πανεπιστήμια της χώρας μας», υπογράμμισε και σημείωσε ότι: «Από τις πρώτες εβδομάδες που βρέθηκα στην ηγεσία του Υπουργείου, κατέβαλα μια συστηματική προσπάθεια εντός ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και εκτός προκειμένου να ενισχύσουμε συνεργασίας μεταξύ των δικών μας Πανεπιστημίων και άλλων. Ξεκίνησα μία συνεργασία στην Αμερική, μία συνεργασία με το Ινστιτούτο διεθνούς εκπαίδευσης της Αμερικής προκειμένου να έρθουν αμερικανικά πανεπιστήμια στη χώρα μας και να διερευνήσουν συνεργασίας με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Περαιτέρω ανταλλαγές φοιτητών, ερευνητών καθηγητών, διπλά προγράμματα, κοινά προγράμματα. Έχουμε καταφέρει να έχουν δηλώσει κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής. 28 για την ώρα. Πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Πρίνστον, το Μπέρκλεϊ, έρχονται τέλος Μαρτίου στη χώρα μας».   

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Ολόκληρη η ηλεκτρονική κλήρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις ιδεοληπτικές εμμονές και τις αρχικές παλινωδίες, έστω και αργά, δείχνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενίσχυσης του...
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου