kerameos
«Πρώτο στάδιο η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, δεύτερο στάδιο η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών», σημειώνει η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της.\

Στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η ίδια τονίζει ότι «η αξιολόγηση συνιστά καίριο πυλώνα του προγράμματος μας, τον οποίο και θα υλοποιήσουμε. Εξαγγείλαμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην παρουσίαση του προγράμματος Παιδείας, τον Νοέμβριο του 2018, ανανεώσαμε τη δέσμευσή μας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις μας ως κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 και σήμερα υλοποιούμε με συνέπεια τον σχεδιασμό μας». 

Και συνεχίζει: «Η εισαγωγή της αξιολόγησης στα σχολεία υλοποιείται με βάση τον αρχικό προγραμματισμό και τις εξαγγελίες μας: πρώτο στάδιο η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, δεύτερο στάδιο η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών. Υλοποίηση σε δύο φάσεις προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά». 

«Στόχος μας η επένδυση στον εκπαιδευτικό η ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά μας και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο νέο σύστημα. Προχωρούμε με συνεκτική προσέγγιση και κλιμακωτή υλοποίηση. Με σεβασμό στον εκπαιδευτικό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία», καταλήγει η Νίκη Κεραμέως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΤΕΣ
Σχολεία: Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές - Πότε κλείνουν για καλοκαίρι
Επιστρέφουν οι μαθητές σήμερα στα σχολεία μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις του Ιουνίου και τις καλοκαιρινές διακοπές
Σχολεία: Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές - Πότε κλείνουν για καλοκαίρι