Ο υφυπουργός Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων φέτος
Για «πακέτα σπουδών» και εσωτερική μετακίνηση των φοιτητών μέσα στα ΑΕΙ, έκανε παράλληλα λόγο ο Βασίλης Διγαλάκης

«Πακέτα σπουδών» και εσωτερική μετακίνηση των φοιτητών μέσα στα ΑΕΙ, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Όπως επεσήμανε, «νομίζω είναι καιρός να εξετάσουμε και τα δύο αυτά θέματα. Έχω τοποθετηθεί ξανά για την ενίσχυση της κινητικότητας των φοιτητών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων, μια διαδεδομένη και ωφέλιμη πρακτική εκτός Ελλάδας. Υπό όρους, οργανωμένα, θα μειώσει και την αναμφισβήτητη πίεση που δέχονται οι μαθητές Λυκείου, προκειμένου να σχεδιάσουν το μέλλον τους, πολύ νωρίς και με ελλιπή δεδομένα».

Αναφορικά με τον αν τα πανεπιστήμια θα ορίσουν τη φετινή χρονιά τον αριθμό των εισακτέων, ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε:

«Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις για τον προσδιορισμό του αριθμού εισακτέων που μας παραδίδει κάθε πανεπιστήμιο, σχολή και τμήμα. Κάτι τέτοιο θα αντιστρατεύεται την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και παραβλέπει ότι τα ιδρύματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα περιθώρια που έχουν ως προς την αποδοχή φοιτητών και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης. Δεν είναι στόχος να δίνουμε απλώς ένα οποιοδήποτε πτυχίο, αλλά έναν ισχυρό, ανταγωνιστικό τίτλο σπουδών που οπωσδήποτε θα εξασφαλίζει και καλύτερη επαγγελματική προοπτική».

Διαβάστε επίσης:

Β. Διγαλάκης: Διπλό σύστημα διοίκησης στα πανεπιστήμια

σχετικά άρθρα

Αθήνα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
Αθήνα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Αθήνα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας