ΕΛΜΕ Σάμου: Στεκόμαστε απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της 28ης Νοεμβρίου 2019 της ΕΛΜΕ Σάμου για Πρόσφυγες/Μετανάστες

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική ενάντια ακόμα και στα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων/μεταναστών που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια πολιτική στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ που αντιμετωπίζει τους ξεριζωμένους και κυνηγημένους από τις πατρίδες τους σαν «ανεπιθύμητο βάρος».

Μια πολιτική που έχει κιόλας πνίξει στη Μεσόγειο χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και άντρες, που έχει εξοντώσει άλλους τόσους σε ψυγεία και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μια πολιτική που στους «τυχερούς» που επιζούν δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στη ζωή και στο μέλλον.

Οι τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις καταργούν το δικαίωμα στο Άσυλο ακόμα και για τους ελάχιστους, σχεδιάζουν απελάσεις και καταδιώξεις των ξεριζωμένων στα σύνορα και στήνουν κλειστά στρατόπεδα για να φυλακίσουν δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους στα πέντε νησιά του Αιγαίου αλλά και σε όλη τη χώρα! Έτσι εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις της χώρας στις εντολές της ΕΕ ενώ ταυτόχρονα με τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις η χώρα γίνεται ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών πολέμων που θα δημιουργήσουν νέα καραβάνια ξεριζωμένων.

Αυτή η αντιδραστική και αδιέξοδη πολιτική στρέφεται ενάντια στο λαό και στη νεολαία της χώρας και φουσκώνει τα πανιά των φασιστικών, ρατσιστικών δυνάμεων, κραυγών και προκλήσεων.

Είμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική! Καταγγέλλουμε το διαρκές έγκλημα ενάντια στα κομμάτια των λαών που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τις πολεμικές και κάθε είδους επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.

Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα τους στην ελεύθερη μετακίνηση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στη ζωή! Είναι σύμμαχοι μας στον κοινό αγώνα για δουλειά και ζωή, στην πάλη ενάντια στους εμπρηστές των πολέμων.

ΟΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες–μετανάστες.

ΟΧΙ στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό – Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Φιλία, ειρήνη και κοινή πάλη με τους ξεριζωμένους και όλους τους λαούς της περιοχής.

Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Σάμου, 28/11/2019

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Απορρίπτει την «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και καλεί στην κινητοποίηση των μαθητών το μεσημέρι της Πέμπτη 1/10
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και οικισμού της Ευβοίας να μην προσέλθουν στις εργασίες τους αύριο, λόγω κινδύνου...
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά