Σ. Ζαχαράκη: Προσλήψεις το επόμενο διάστημα σε ΔΥΕΠ και τάξεις υποδοχής
«Στο τρίμηνο του παρόντος σχολικού έτους έχουμε προβεί στο διορισμό εκατοντάδων αναπληρωτών για ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής, οι οποίοι είναι διπλάσιοι αναλογικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι», ανέφερε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «την απρόσκοπτη εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση». Την επερώτηση πραγματοποίησε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, απάντησε σχετικά:

«Το υπουργείο υλοποιεί τη δράση προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών. Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ. Υποστηρίζουμε τις ΔΥΕΠ με εκπαιδευτικό προσωπικό, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Ήδη στο τρίμηνο του παρόντος σχολικού έτους έχουμε προβεί στο διορισμό εκατοντάδων αναπληρωτών για ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής, οι οποίοι είναι διπλάσιοι αναλογικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Έχουμε μάλιστα εξασφαλίσει πιστώσεις για την κάλυψη των αναγκών για το σύνολο του έτους και ήδη προγραμματίζουμε προσλήψεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα για τις νέες Τάξεις Υποδοχής».

Ακόμη, η κα Ζαχαράκη επεσήμανε: «Στο τρίμηνο αυτό έχουν προσληφθεί 1.140 άνθρωποι. Στο σύνολο του έτους πέρισυ ήταν 1.600 στο σύνολο». 

«Ολοκληρώσαμε τουλάχιστον 30 προκατασκευασμένες μονάδες προσχολικής ηλικίας εντός των δομών φιλοξενίας», είπε παράλληλα, η υφυπουργός.

Στη συνέχεια η υφυπουργός τόνισε ότι 140 Ψυχολόγοι έχουν προσληφθεί στην Πρωτοβάθμια, ενώ ήδη με την 1/10 σχετική απόφαση καθορίστηκαν οι σχολικές μονάδες για το έτος 2019-20 που λειτουργούν οι δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων.

Αναφορικά με τη μετακίνηση των μαθητών προσφύγων, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως αυτή εξασφαλίστηκε με χρήματα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Προσλήψεις στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο: Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης vol. Εκατομμύριο
Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης vol. Εκατομμύριο
"Ο όρος «νομιμότητα» έχει γίνει καραμέλα στην αιτιολόγηση πάσης φύσης αντιλαϊκών μέτρων"
Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης vol. Εκατομμύριο