Νέες καταγγελίες για το «παιχνίδι» με την αναπνοή στο Λουτράκι
«Μόδα» το «παιχνίδι» που έστειλε στο νοσοκομείο 12χρονο - Καταγγελία και για δεύτερο περιστατικό στο ίδιο σχολείο - Συμμετέχουν ακόμα και μαθητές δημοτικού

Νέες αναφορές για μαθητές που «παίζουν» το «παιχνίδι αναπνοής» σημειώνονται στην περιοχή του Λουτρακίου, μετά το περιστατικό με τον 12χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο (Περισσότερα ΕΔΩ).

Όπως αναφέρει το Open, σε βίντεο που ανήρτησε μαθήτρια στα social media φαίνεται ένα κορίτσι να κρατάει την αναπνοή του, να χάνει τις αισθήσεις του και δύο αγόρια που βρίσκονται δίπλα της να την συγκρατούν για να μην πέσει και τραυματιστεί.

Μάλιστα, η μαθήτρια είναι από το ίδιο σχολείο με τον 12χρονο που νοσηλεύεται, ενώ το βίντεο ανέβηκε μόλις λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του δεύτερου στο νοσοκομείο.

Όπως επισημαίνει εκπαιδευτικός στο Open, πριν λίγες ημέρες ένας ακόμη μαθητής της Β' Γυμνασίου «έπαιξε» το ίδιο «παιχνίδι». Κράτησε την αναπνοή του, έχασε για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά από τα δόντια του και να μεταφερθεί και εκείνο στο νοσοκομείο.

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στο «παιχνίδι» συμμετέχουν ακόμα και μαθητές δημοτικού. «Είναι πλέον της μόδας τα παιδιά να παίζουν το παιχνίδι του πνιγμού στο Λουτράκι», ανέφερε μαθητής στο Open.

Αναφορικά με το περιστατικό με τον 12χρονο, όατν ο ίδιος σωριάστηκε στο προαύλιο του σχολείου, επικράτησε πανικός. Οι μαθητές καλούσαν σε βοήθεια, ενώ οι καθηγητές ειδοποίησαν αμέσως το ασθενοφόρο και την οικογένεια του 12χρονου. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Κορίνθου και από εκεί στο Παίδων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

«Ήταν δυο παιδιά του Γυμνασίου. Το ένα παιδί πήρε μια βαθιά ανάσα και το άλλο παιδί τον πίεσε στο στήθος», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με το Open. 

Ο μικρός μαθητής, πάντως, επέστρεψε στο σπίτι του, με τους γιατρούς να ενημερώνουν την οικογένεια να είναι προσεκτική τα πρώτα 24ωρα. 

σχετικά άρθρα