Εύδηλος Ικαρίας: Για εμπαιγμό μιλούν οι γονείς μαθητών Δημοτικού σχετικά με τις μεταφορές
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου Ικαρίας: "Εξαντλήθηκε η υπομονή μας"

Για άλλη μια φορά ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα χρόνια προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ήδη από το προηγούμενο σχολικό έτος οι μαθητές παραμένουν στο χώρο του σχολείου πέραν της μίας ώρας από τη λήξη του σχολικού ωραρίου περιμένοντας τα λεωφορεία, που τους επιστρέφουν στις οικίες τους.

Επίσης, από το Νοέμβριο 2018 και παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες μας, οι οποίες οδήγησαν ακόμα και στην κατάληψη του δημοτικού σχολείου Ευδηλου, οι μαθητές από τα χωριά Αυλάκι και Κάμπος εξακολουθούν να μεταφέρονται με την μικροσυγκοινωνία του νησιού και να εγκαταλειπονται έξω από το κλειστό σχολείο στις 7.30 πμ..

Τίποτα από τα ανωτέρω δεν έχει επιλυθεί!!!

Επιπλέον, το τρέχον σχολικό έτος δύο παιδιά από την Αρέθουσα και επτά παιδιά από τον Κατσίριφο δεν μεταφέρονται.

Οι απαντήσεις που παίρνουμε από τους υπαλλήλους του Επαρχείου, καθώς πρακτικά δεν υφίσταται πολιτικός προϊστάμενος, είναι για άγονους διαγωνισμούς και κήρυξη νέων με αμφίβολα αποτελέσματα.

Η υπομονή όλων μας έχει εξαντληθεί!!

Οι υποτιθέμενες προσπάθειες προς επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων αντιστοιχούν στον μακροχρόνιο εμπαιγμό των γονέων.

Ειδικότερα, όσον αφορά τους μαθητές από τα χωριά Αυλάκι και Κάμπος που “εξυπηρετούνται” από την μικροσυγκοινωνία  του νησιού και φτάνουν έξω από το σχολείο στις 7.30 π.μ., εξακολουθούν να παραμένουν δίπλα στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού χωρίς επίβλεψη μέχρι τις 7:45, ώρα έναρξης του σχολείου. Η επαναλαμβανόμενη αδιαφορία στην κατ’εξακολούθηση έκθεση των παιδιών μας σε κίνδυνο δε θα μείνει αναπάντητη και για το λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Τα αιτήματα μας είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτα:

α) Σχολικό λεωφορείο με συνοδό και ζώνες για την γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος μετ' επιστροφής.

β) Άφιξη και αναχώρηση όλων των παιδιών του δημοτικού σχολείου Ευδήλου σύμφωνα με το ατομικό ωράριο, δηλαδή 8:00 πρωινή με 13:15, με ασφάλεια.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, καθώς έχει περάσει ήδη ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να απαιτούμε τα αυτονόητα για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας και σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, σχετικά με την κατ’ εξακολούθηση έκθεση των παιδιών μας σε κίνδυνο.

Τέλος, δεν σταματάμε να διεκδικούμε:

Κατάργηση της Κ.ΥΑ. 50025(ΦΕΚ Β 4217/26.09.2018) και ίδρυση δημόσιου συστήματος δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή οχήματα και εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς.

Ασφαλή και έγκαιρη δωρεά μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, χωρίς παραβιάσεις του σχολικού ωραρίου και χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια τους.

Για το ΔΣ - ο Πρόεδρος   

Σκλαβενίτης Αθανάσιος                                                                   

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

plistiriasmoi__0.jpg
Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία εκπαιδευτικού στην Πρέβεζα – Αντιδράσεις για υπόθεση που προκαλεί κοινωνική οργή
Μπορεί μια κοινωνία που ζητά από τους εκπαιδευτικούς να κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολείο να τους βλέπει ταυτόχρονα να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι...
Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία εκπαιδευτικού στην Πρέβεζα – Αντιδράσεις για υπόθεση που προκαλεί κοινωνική οργή
ειδικη αγωγή
Η «Καφκική» Μεταμόρφωση 3.500 Εκπαιδευτικών: Η Ειδική Αγωγή ως διοικητικό καθεστώς εγκλωβισμού
Η ειδική αγωγή κινδυνεύει να μετατραπεί από χώρο επιστημονικής εξειδίκευσης και προσφοράς σε διοικητικό καθεστώς περιορισμένης κινητικότητας
Η «Καφκική» Μεταμόρφωση 3.500 Εκπαιδευτικών: Η Ειδική Αγωγή ως διοικητικό καθεστώς εγκλωβισμού
Στον Εισαγγελέα όλο το 15μελες Γυμνασίου στα Χανιά για την κατάληψη του Γρηγορόπουλου
Πρωτοφανές! Στον Εισαγγελέα ολόκληρο το 15μελες Γυμνασίου για κατάληψη στη μνήμη Γρηγορόπουλου
Δίωξη σε 15 μαθητές στα Χανιά για τη συμβολική κατάληψη του Δεκεμβρίου
Πρωτοφανές! Στον Εισαγγελέα ολόκληρο το 15μελες Γυμνασίου για κατάληψη στη μνήμη Γρηγορόπουλου
Σχολικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Γιατί οι σχολές Ψυχολογίας παραμένουν στις πρώτες επιλογές
Αυξημένο ενδιαφέρον για τις σπουδές Ψυχολογίας – Τα τμήματα, οι επαγγελματικές προοπτικές και οι νέες εξειδικεύσεις που κερδίζουν έδαφος
Πανελλήνιες 2026: Γιατί οι σχολές Ψυχολογίας παραμένουν στις πρώτες επιλογές