Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ξέρατε ότι είναι δύσκολο να υλοποιήσουμε τους 10.500 μόνιμους διορισμούς

Πυρά με αφορμή τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση εξαπέλυσαν στη Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.

Σιγή ιχθύος για τους 10.500 μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Α. Τσίπρας. «Δεν είπε κουβέντα για τις 10.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία» τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι εξήγγειλε 2.000 προσλήψεις στην Υγεία, «ενώ είχαμε εξασφαλίσει χώρο για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία ως το 2022. Δεν θα τις υλοποιήσετε; Θα εφαρμόσετε την επιστροφή στο 1 προς 5 στο Δημόσιο;» διερωτήθηκε.

«Πράγματι αναγνώρισα στην πρώτη μου ομιλία ότι εσείς ξεκινήσατε αυτές τις προσλήψεις.  Μόνο που μας τις παραδίδετε ημιτελείς και θα πρέπει να γίνει ένας τεράστιος αγώνας δρόμου από το Υπουργείο Παιδείας και από το ΑΣΕΠ ώστε οι εκπαιδευτικοί αυτοί να βρίσκονται στις θέσεις τους όταν θα ξεκινήσει το σχολικό έτος» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «ως προς τις προσλήψεις του τακτικού προσωπικού των εκπαιδευτικών, τις 10.500, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ εγγεγραμμένο στις πιστώσεις του Προϋπολογισμού».

«Είναι πολύ εύκολο λοιπόν να εξαγγέλλετε προσλήψεις όταν ξέρατε ότι θα χάσετε τις εκλογές και πολύ πιο δύσκολο να μπορέσουμε εμείς να τις υλοποιήσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αναπληρωτών καθηγητών.

Σε σχετική ερώτηση του alfavita.gr αναφορικά με τις 10.500 προσλήψεις και τον προϋπολογισμό, συνεργάτες του πρώην υπουργού Κώστα Γαβρόγλου σημειώνουν ότι στον ετήσιο προϋπολογισμό προσδιορίζονται τα έσοδα και καθορίζονται τα έξοδα για κάθε ένα οικονομικό έτος ξεχωριστά.

Αυτό σημαίνει ότι οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί που είχαν προγραμματιστεί για τα επόμενα έτη δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2019: οι 5.250 προσλήψεις για το έτος 2020 θα εντάσσονταν στον προϋπολογισμό του 2020 και οι άλλες 5.250 στον προϋπολογισμό του 2021.

Αναφέρουν επίσης ότι οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση συνοδεύονται από Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) καθώς είχαν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης κυβέρνησης φέροντας την υπογραφή των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΑΔ: Η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς