ΠΕΑΔ: Η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση
Επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας: οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σχεδόν δεν υπάρχουμε, η νέα κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τους διορισμούς εκπαιδευτικών αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

Η εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως οι αναπληρωτές της γενικής αγωγής, οι είλωτες της εκπαίδευσης, οι «ανύπαρκτοι» για τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, ανέμεναν με προφανές ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως και της αρμόδιας Υφυπουργού κας Ζαχαράκη, την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή, ως προς τις προθέσεις τους για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της γενικής αγωγής.

Η αναμονή μας άξιζε τον κόπο, γιατί απλούστατα επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας: οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σχεδόν δεν υπάρχουμε!

Μέσα από ένα μπαράζ επαναλαμβανόμενων και γνωστών τοποθετήσεων, η νέα κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τους διορισμούς εκπαιδευτικών, παρά τα συντριπτικά δεδομένα, που τα βιώνουμε οι πραγματικοί στρατιώτες της εκπαίδευσης κάθε χρόνο, μπαλώνοντας τις τρύπες και τις αδυναμίες του συστήματος από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Μια μελετημένη αλληλουχία των «θα», κατόπιν της «χαρτογράφησης» των πραγματικών αναγκών, της μελέτης της δημογραφικής εξέλιξης, της απόφανσης των οικονομικών εγκεφάλων για τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την εκπόνηση νέου συστήματος διορισμών, παραπέμπει τα ζητήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις καλένδες. Κι όλα αυτά, παρά τα δεδομένα και σαφή στοιχεία, που δηλώνουν την αναγκαιότητα για άμεσους διορισμούς, πέραν ακόμα και των 10.500 θέσεων που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε δύο φάσεις (5.250+5.250), λαμβάνοντας υπόψιν όλες αυτές τις παραμέτρους, που επικαλείται τώρα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για να καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί τη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα, επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιαζόμασταν όλοι, αλλά δε θέλαμε να το ομολογήσουμε: οι αναπληρωτές της γενικής αγωγής, οι επί πολλά χρόνια «περιφερόμενες βαλίτσες» θα αφεθούν, για άλλη μια φορά στην αγωνία της αναζήτησης μίας «θέσης στον Ήλιο», μένοντας με τη «συμπάθεια» και την «κατανόηση»...

Η Π.Ε.Α.Δ. εκπροσωπώντας θεσμικά τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες που εργάζονται σαν τα συνήθη υποζύγια στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητά:

1. Την άμεση και σαφή τοποθέτηση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ στις προγραμματικές δηλώσεις, όπως τις διατύπωσαν η κα Κεραμέως και η κα Ζαχαράκη. Ζητούμε την άμεση συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ώστε να συζητήσουμε κοινές δράσεις για την προστασία του ενός τετάρτου, σχεδόν, των εν ενεργεία εκπαιδευτικών.

2. Άμεση συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να συζητηθούν τα τεράστια προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, παρουσιάζοντας τις τεκμηριωμένες με ακρίβεια θέσεις μας για την αναγκαιότητα των διορισμών και αναλυτική οικονομοτεχνική μελέτη για το πως αυτοί είναι εφικτοί.

3. Την άμεση, κατ’ ελάχιστον, εφαρμογή του νόμου 4589/2019 για τη σύνταξη των νέων πινάκων διορισμών και προσλήψεων, που ορθότατα προβλέπονται να γίνουν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Η εφαρμογή του είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι δυνατοτήτων.

4. Την παράλληλη εφαρμογή των προκηρύξεων προσλήψεων/διορισμών για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή, ώστε να μην προκληθούν νέες στρεβλώσεις, που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Είναι ζήτημα ισονομίας, ισοπολιτείας. Είναι ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό.

Ευελπιστώντας στην ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για άμεση συνάντησή μας, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις προθέσεις, αλλά και το δικαίωμα να εκφράζουμε τα έννομα συμφέροντα των αναπληρωτών της γενικής αγωγής.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββας Βασίλειος

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ξέρατε ότι είναι δύσκολο να υλοποιήσουμε τους 10.500 μόνιμους διορισμούς

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Οι κόποι τελικά ανταμείβονται;
Οι κόποι τελικά ανταμείβονται;
Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας υποψήφιας για το ποσοστό των υποψηφίων του 3ου πεδίου του παλαιού συστήματος των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων,...
Οι κόποι τελικά ανταμείβονται;
Σε εξέλιξη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νόμο για τις διαδηλώσεις (Εικόνες-Βίντεο)
Σε εξέλιξη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νόμο για τις διαδηλώσεις (Εικόνες-Βίντεο)
Νέα πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Σε εξέλιξη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νόμο για τις διαδηλώσεις (Εικόνες-Βίντεο)
ΕΜΠ: Συγκέντρωση υπογραφών για την υπεράσπιση των αξιών της Αγίας Σοφίας
ΕΜΠ: Συγκέντρωση υπογραφών για την υπεράσπιση των αξιών της Αγίας Σοφίας
«Επιστήμονες και Ακαδημαϊκοί σε όλο τον κόσμο που εργάζονται για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις...
ΕΜΠ: Συγκέντρωση υπογραφών για την υπεράσπιση των αξιών της Αγίας Σοφίας