Αναλυτικά

Έγγραφη αναφορά-επιστολή διαμαρτυρίας για τη διδασκαλία των Λατινικών στο Λύκειο κατέθεσε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, προς τον Κώστα Γαβρόγλου.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Τι απάντησε ο υπουργός Παιδείας

Από την πλευρά του, ο Κώστας Γαβρόγλου επεσήμανε ότι "τα μαθήματα επιλογής, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Σπουδών, αποτελούν σημαντικό μέρος της Εκπαιδευτικής διαδικασίας και δεν μπορεί να απαξιώνονται".

Παράλληλα, τόνισε ότι "το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα εξετάσει κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση".

Αναλυτικά η απάντηση Γαβρόγλου:

ΘΕΜΑ : «Απάντηση σε Αναφορά»

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας και σε επιστολή του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Κλασικών Σπουδών, την οποία κατέθεσε ως αναφορά η Βουλευτής κ. Νίκη Κ. Κεραμέως σχετικά με την απόφαση αντικατάστασης της διδασκαλίας των Λατινικών από την Κοινωνιολογία, σας γνωρίζουμε ότι η πρόταση του Υπουργού Παιδείας είναι η εισαγωγή του μαθήματος των Λατινικών ως μάθημα επιλογής στη Γ΄ Λυκείου.

Τα μαθήματα επιλογής, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Σπουδών, αποτελούν σημαντικό μέρος της Εκπαιδευτικής διαδικασίας και δεν μπορεί να απαξιώνονται.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα εξετάσει κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Το έγγραφο ΕΔΩ

best of network