Καταγγελία για αδιαφανείς αποσπάσεις στο πρόγραμμα 18 ΑΝΩ
Καταγγελία της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας προς την ΠΔΕ Αττικής

Πάγια θέση του ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας είναι η στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό που θα έχει σταθερή εργασιακή σχέση και σταθερή επαφή με τους μαθητές τόσο στην Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή.  Γι΄ αυτό το λόγο ζητάμε άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και  μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Η ανάγκη ύπαρξης μόνιμου προσωπικού είναι ακόμη πιο επιτακτική στην κάλυψη θέσεων σε ευαίσθητες μονάδες όπως είναι αυτές στα  τμήματα  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΆΝΩ του ΨΝΑ.

Το Υπουργείο αντί για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα αυτό, τοποθετεί εκπαιδευτικούς με αποσπάσεις τριών χρόνων, μονίμων αλλά και αναπληρωτών και ωρομισθίων, οι οποίοι  βέβαια απολύονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Καταγγέλλουμε τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο η ΠΔΕ Αττικής προχώρησε στις αποσπάσεις αυτές, αφού δεν κοινοποίησε την πρόσκληση ενδιαφέροντος στις σχολικές μονάδες, παρά μόνο η συγκεκριμένη προκήρυξη αναρτήθηκε στις δαιδαλώδεις διαδρομές των ιστοσελίδων της ΠΔΕ.

Σε διαμαρτυρίες συναδέλφων που δεν έγιναν γνώστες της προκήρυξης που «βγήκε» στις 12/10 με τελική προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών και αιτήσεων στις 26/10, η απάντηση της ΠΔΕ ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ «έτσι λειτουργεί το σύστημα και σε όποιον αρέσει»!

Καλούμε την ΠΔΕ να προβεί άμεσα σε επανάληψη στο ΟΡΘΟ της προκήρυξης, με νέες καταληκτικές ημερομηνίες  και  να την κοινοποιήσει ΑΜΕΣΑ στα σχολεία  ώστε να  διασφαλιστεί ο μη αποκλεισμός των συναδέλφων. 

Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την κάλυψη των θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

best of network

σχετικά άρθρα

Μπακογιάννης: Πάμε να φύγουμε μπροστά
Μπακογιάννης: Πάμε να φύγουμε μπροστά

Κάλεσμα στις Αθηναίες και τους Αθηναίους «σε μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός, που θα ανεβάσει την Αθήνα Ψηλά» απηύθυνε ο Κώστας Μπακογιάννης,...

Μπακογιάννης: Πάμε να φύγουμε μπροστά