Εκπαίδευση 0

Παπαχρήστος (ΟΛΜΕ): Τα Λατινικά κόπηκαν λόγω έλλειψης φιλολόγων - «Περίσσευμα» οι Κοινωνιολόγοι

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ρουλέτα» χαρακτήρισε το σύστημα επιλογής σχολών προτίμησης από τη Β' Λυκείου, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6»

Ακόμα και οι μαθητές που θα περάσουν σε σχολές χαμηλής ζήτησης δεν θα ξέρουν μέχρι τα μέσα του έτους αν το έχουν πετύχει. Το παιδί πότε θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται, το Σεπτέμβριο ή το Φεβρουάριο; Γιατί τότε θα ξέρει αν πέτυχε την εισαγωγή του σε μια σχολή χαμηλής ζήτησης» τόνισε ο Νίκος Παπαχρήστος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Εν συνεχεία τόνισε ότι «το σχολείο πρέπει να έχει αυτόνομο μορφωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει το Λύκειο να υποτάσσεται σε οποιαδήποτε ανάγκες ενός εξεταστικού συστήματος».

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στα εξεταζόμενα μαθήματα  και συγκεκριμένα την αντικατάσταση των Λατινικών με την Κοινωνιολογία, ο κ. Παπαχρήστος είπε χαρακτηριστικά ότι «η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι έγινε με βάση τους καθηγητές που είχε. Είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη φιλολόγων, ενώ κοινωνιολόγοι είναι πολλοί».

Διαβάστε περισσότερα για το σύστημα διαμόρφωσης Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης, μόνο με το απολυτήριο

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση