Ρέθυμνο: Η ΕΛΜΕ για την παρέμβαση του Δήμου για τη στέγαση Αναπληρωτών και Φοιτητών
Καλωσορίζει την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Την ανταπόκριση του Δήμου στο κάλεσμά της για πρωτοβουλίες αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης των Αναπληρωτών και των Φοιτητών στην πόλη καλωσορίζει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Την ίδια ώρα, καλεί όλους τους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνου και το τμήμα Παιδείας του απευθύνθηκαν στους ιδιοκτήτες ακινήτων της πόλης και τους κοντινούς οικισμούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στέγης, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας που υπήρξε στο παρελθόν.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση:

"Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλωσορίζει την ανταπόκριση του Δήμου Ρεθύμνου στο κάλεσμα του σωματείου μας για ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά των δημοτικών αρχών του νομού μας σχετικά με την άμβλυνση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές καθηγητές, αλλά και οι φοιτητές. 

Χαιρόμαστε που ο Δήμος ακολούθησε την πρωτοβουλία που η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έχει πάρει από τον Ιούνιο και η οποία έχει ήδη οδηγήσει στην κατάρτιση μιας αξιόλογης λίστας διαθέσιμων κατοικιών για τους αναπληρωτές. 

Καλούμε και τους άλλους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου επαναλαμβάνει πως το στεγαστικό πρόβλημα των αναπληρωτών είναι ζήτημα των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο των εκπαιδευτικών. 

Γι’ αυτό, κάθε ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση, και σε συνεργασία με το σωματείο μας, είναι ευπρόσδεκτη, ώστε με κοινή προσπάθεια να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα."

σχετικά άρθρα