Ο όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας EUROMEDICA (συμφερόντων Λιακουνάκου) περιλαμβάνει συνολικά 72 μονάδες σε λειτουργία σε 25 πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Διαγνωστικά Κέντρα, Ιδιωτικές Κλινικές, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και Κέντρα Αποκατάστασης) καθώς και 8 μονάδες υπό κατασκευή.
Στον... υπερσύγχρονο όμιλο «Euromedica», όμως, οι εργασιακές σχέσεις παραμένουν σε... μεσαιωνικό καθεστώς γαλέρας. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στο left.gr, η εργοδοσία της «Euromedica» επικαλείται την καθυστέρηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην καταβολή των χρεωστουμένων προς την εταιρεία για να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους σε Κέντρα και εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 6 μήνες και μόνο όταν κάποιο δημοσίευμα ταράζει τα νερά της εργοδοτικής τρομοκρατίας κάποιοι λαμβάνουν κάποιο έναντι μερικών εκατοντάδων ευρώ.
Απαγορεύεται η διεκδίκηση των δεδουλευμένων από τους εργαζόμενους που είναι σε απόγνωση. Στα αιτήματά τους η εργοδοσία απαντά με απολύσεις και απειλές του τύπου "έχουμε πολλά βιογραφικά στα συρτάρια...".
Όσοι τόλμησαν να απευθυνθούν στις Επιθεωρήσεις Εργασίας απολύθηκαν και ήδη οι υποθέσεις των εκδικητικών αυτών απολύσεων φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Οι εργαζόμενοι αγωνιούν και αναρωτιούνται αν το Πάσχα θα πληρωθούν το Δώρο τους.
Πηγή: left.gr
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ